Torroella treballa per tenir aigua potable abans de dues setmanes

Torroella treballa per tenir aigua potable abans de dues setmanes
Torroella de Montgrí

Data: 30/01/2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'empresa Sorea treballen amb l'objectiu que el municipi disposi d'aigua potable d'aquí a una o dues setmanes. Així s'ha conclòs en la reunió tècnica de coordinació que aquest matí han mantingut al despatx d'alcaldia. Hi han participat l'alcalde, Jordi Colomí, regidors i tècnics municipals, i responsables organitzatius i tècnics de la companyia.
 
Durant la trobada s'ha fet un repàs exhaustiu de les incidències i dels equips que caldrà substituir, i s'ha pogut afinar més el termini d'execució de les feines. També s'ha detallat el pla d'acció a mig termini perquè, amb independència del retorn de l'aigua potable, es pugui anar fent l'adequació de la planta, fins a deixar-la en perfectes condicions de servei, sense que aquest procés el noti la població. S'ha confirmat, però, que la potabilitzadora no podrà estar totalment reparada fins d'aquí a uns mesos perquè l'abast de l'avaria ocasionada per la inundació ha estat molt gran. A més, la reparació implica instal·lar nous equips tècnics que, en alguns casos, s'han d'encarregar i fabricar per poder-los adaptar a la planta.

L'Ajuntament, propietari de la instal·lació, i Sorea, han acordat l'adopció de determinades mesures per minimitzar els efectes que pugui tenir un episodi similar en el futur. Entre d'altres coses, els quadres elèctrics, que s'hauran de substituir perquè van quedar inutilitzats, s'enlairaran fins a un punt on no pugui arribar l'aigua.

Reparar la connexió amb els pous de Canet
L'alcalde, Jordi Colomí, insisteix en la màxima urgència i prioritat per retornar el servei a la normalitat, procés que s'haurà d'enllestir abans de la temporada turística. En aquest sentit, és necessari, també, que l'ACA ja hagi reparat la mota i la canonada que porta aigua a la potabilitzadora des dels pous de Canet. En aquests moments, i de manera provisional, Torroella s'abasteix del pou de Gualta de la Mancomunitat d'Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, perquè aquest no té capacitat suficient per cobrir les necessitats de Torroella i l'Estartit a l'estiu.

En aquests moments l’aigua que se subministra està clorada i es pot fer servir per dutxar-se i rentar estris de cuina. No és apta per al consum perquè no reuneix els mínims exigibles per normativa per la seva terbolesa. Mentre no es pugui servir aigua potable, es mantindrà operatiu el camió cisterna que durant el dia se situa en diferents punts del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política