El govern espanyol envia 237 mil mascaretes a la demarcació de Girona

El govern espanyol envia 237 mil mascaretes a la demarcació de Girona
Comarques Gironines

Data: 04/05/2020

El Govern d'Espanya ha enviat 237.000 mascaretes a la província de Girona que es repartiran a partir d'avui al transport públic, ajuntaments i entitats socials. El delegat del govern espanyol Albert Bramon va rebre ahir les mascaretes que reparteix Protecció Civil.

En el conjunt d'Espanya, les delegacions i subdelegacions de Govern han rebut durant aquest cap de setmana 14,5 milions de màscaretes, de les que 6 milions es repartiran en els nodes de transport, 7 milions als ajuntaments i les restants, 1,5 milions, a entitats socials en els territoris.

Aquest dilluns el Govern d'Espanya desplega un ampli operatiu a totes les comunitats autònomes per reforçar i donar compliment a la mesura anunciada dissabte pel president de Govern, que estableix l'obligatorietat de l'ús de màscares en el transport públic. El Sistema Nacional de Protecció Civil, sota la coordinació de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències de el Ministeri de l'Interior, estarà a el front d'un dispositiu que preveu el repartiment, en tot el territori nacional, de fins a 6 milions de màscares entre avui i demà. La distribució, coordinada a cada comunitat autònoma per la Delegació de Govern i la Conselleria amb competències en matèria de Protecció Civil, busca garantir l'ús obligatori de màscares en els transports públics col·lectius.

3.500 punts de distribució a tot Espanya
S'han establert més de 3.500 punts de distribució als principals nodes de transport, en què participen voluntaris de Protecció Civil, voluntaris de Creu Roja Espanyola, voluntaris de DYA, i policies municipals. Col·laboren també membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i de les policies autonòmiques. En total, hi participaran més de 15.000 efectius. El Sistema Nacional de Protecció Civil funciona durant l'estat d'alarma sota la dependència funcional de l'Ministeri de l'Interior.

Pel que fa als més de 7 milions de màscares que rebran els municipis, la distribució es farà amb la col·laboració de les delegacions i subdelegacions, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), els ajuntaments, les diputacions provincials, els cabildos i els consells insulars.

D'altra banda, el Govern d'Espanya lliurarà, per al seu repartiment, més de 1,5 milions de màscares a tres entitats socials: Càritas, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat i Creu Roja.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política