Torroella paeix la sentència i s'insta a no defallir i seguir l'exemple de Dolors Bassa

Intervenen: Jordi Colomí, Alcalde de Torroella i l'Estartit; Montse Bassa, germana de Dolors Bassa; Marta Madrenas, Alcaldessa de Girona - JxC; Eva Vinyolas, Alcaldessa de Susqueda - ERC; Laia Pèlach, Regidora de la CUP de Girona; Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols - TxE/IdS

Prop de 500 persones s'han concentrat a Torroella de Montgrí en l'acte unitari en contra la sentència del Tribunal Suprem que entre d'altres condemna a 12 anys de presó a la Torroellenca Dolors Bassa.

L'acte ha estat molt emotiu amb la presència de la seva germana, Montse Bassa, l'Alcalde de la vila Jordi Colomí i un representant de cada un dels partits que donaven suport a l'acte ERC, JxC, CUP, IxS i TxE.

Tant Bassa com Colomí han atacat amb duresa una sentència que ha caigut com una bomba sobre la vila. Colomí ha assegurat que la sentència demostra l'abisme que hi ha entre la justícia i la ciutadania i que fa urgent la neteja democràtica de les institucions de l'Estat.

El batlle ha agraït que Bassa es jugués la carrera política per votar s'ha comminat a no deixar-la sola.

Visiblement emocionada Montse Bassa ha relatat el moment que la seva germana va rebre una sentència que consideren una venjança i ha fet una crida a aixecar-se del sofà i mobilitzar-se de forma permanent.

L'Alcaldessa de Girona Marta Madrenas, ha dit indignada que l'actuació de l'Estat li recorda el Franquisme.

Eva Vinyoles, Alcaldessa de Susqueda, ha advertit que l'Estat ha creat un incendi amb la condemna i que la repressió només agreuja el conflicte polític.

La regidora de la CUP de Girona, Laia Pèlach ha qualificar la pena d'infame i el judici de farsa. Ha recordar que la sentència farà que qualsevol protesta pugui ser considerada sedició. També ha demanat autocrítica a l'independentisme per no  repetir els errors.

L'Alcalde de Sant Feliu de Guíxols Carles Motas ha reclamat deixar de banda la tristesa i la impotència i ser ferms en les conviccions seguint l'exemple del sacrifici de Dolors Bassa.

L'himne nacional de Catalunya i crits de Llibertat han clos l acte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política