Seguiment personalitzat per telèfon als majors de 70 anys de Sant Feliu, Calonge i Palamós

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha impulsat una nova iniciativa per atendre a la gent gran. A partir d’ara, totes les persones majors de 70 anys que resideixin a Sant Feliu de Guíxols rebran una atenció personalitzada via telèfon mentre duri l’emergència sanitària pel Coronavirus. Totes elles rebran una trucada d’una persona que treballi a l’Ajuntament que els farà un seguit de preguntes per saber quin és el seu estat de salut, com estan passant el confinament, si les seves necessitats bàsiques estan ateses o si l’Ajuntament pot ajudar-los amb alguna cosa.

Actualment són 3.276 les persones majors de 70 anys a la ciutat i que per tant, son considerades col·lectiu de vulnerabilitat.

Amb aquesta iniciativa el consistori vol que cap guixolenc se senti desatès durant l’emergència i poder atendre a les necessitats de tothom, especialment a aquells qui són més vulnerables durant la pandèmia.

L'Ajuntament de Calonge amplia l'assistència telefònica als avis

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja estava fent un seguiment, des de serveis socials, de les persones majors de 75 anys que viuen soles, però ara ha ampliat el segment de població. Per poder-ho fer s'ha organitzat un equip de treballadors municipals per trucar a totes les persones grans del municipi per fer una atenció personalitzada. En total es trucarà a les 1742 persones majors de 70 anys residents a Calonge i Sant Antoni per saber quin és el seu estat de salut, si tenen les necessitats bàsiques cobertes com l'alimentació i l'accés a medicaments, saber si viuen soles o tenen suport familiar o si tenen alguna necessitat puntual que l'Ajuntament pugui gestionar, així com recordar la necessitat de confinament i de sortir únicament per casos de necessitats essencials. Partint d'una trucada inicial, es farà el seguiment periòdic que es consideri necessari.

Actualment a Calonge i Sant Antoni hi ha empadronades 1742 persones majors de 70 anys de les quals, segons el padró municipal, 430 viuen soles. Amb aquesta iniciativa el consistori vol que cap persona gran se senti desatesa durant l’emergència i poder donar suport a les necessitats de les persones més vulnerables durant la pandèmia.

Palamós també fa assistència telefònica a la gent gran

L'objectiu és poder conèixer les necessitats que puguin tenir aquestes persones durant el confinament, oferint-los tot el suport necessari.
El contacte es fa telefònicament des de l'àrea de Gent Gran i s'adreça principalment a persones de més de 70 anys que viuen soles i que no tenen
suport familiar (unes 724 persones). L'Ajuntament de Palamós gestiona aquells recursos que necessitin aquestes persones i en fa un acompanyament emocional.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política