Colomí justifica la pròrroga del conveni amb l'EMD que espera tenir enllestit aviat

Torroella de Montgrí

Data: 03/02/2021

Intervé: Jordi Colomí, Alcalde de Torroella

JxC rebutja la tercera pròrroga i creu que al Govern d'ERC i UPM no els interessa avançar en un nou conveni

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí confia en aprovar un nou conveni amb l'EMD de l'Estartit en el termini de poques setmanes.

L'Alcalde de la Vila, Jordi Colomí, ha explicat que el govern autònom de l'Estartit és un dels que té més competències de Catalunya i ha recordat que el conveni vigent va ser aprovat amb el consens de totes les forces polítiques.

El primer partit de l'oposició a Torroella, JxC, en canvi, no avala la tercera pròrroga d'aquest conveni i desautoritza el seu vocal a l'EMD, Ramon Planas, que va recolzar-lo. Els juntaires argumenten que si bé van  recolzar la primera i la segona pròrroga perquè entenien la situació complicada del consistori derivada del Temporal Gloria i la pandèmia, no poden avalar la tercera perquè asseguren que no s'ha avançat gens ni mica en la redacció d'un nou conveni.

Argumenten que el conveni ha quedat encallat en les competències acordades en la reunió bilateral feta el 3 d’agost de 2020 i que el nou conveni no es pot limitar a només recollir el que ja s’estava fent.

L'equip de Govern a través del seu Alcalde qualifica de polèmica política aquesta discrepància i avança que un cop s'hagi aprovat el nou conveni i el marc de competències treballaran per millorar el finançament de l'EMD i fer que aquest sigui unp rocés més automàtic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política