Calonge i Sant Antoni impulsa un Banc del Temps

Si el temps és or a Calonge i Sant Antoni tindran aviat el banc més ric del món. I és que l'Àrea de Participació Ciutadana impulsa el Banc del Temps. Una organització on el deure i l'haver no es calculen en euros, ni dòlars ni lliures, sinó amb minuts. 

El funcionament d'un Banc dels Temps és ben senzill. Com en tota l'economia hi ha oferta i demanda. A  l'oferta, habilitats com pot ser cosir, fer bricolatge, ensenyar matemàtiques, cuidar infants, passejar gent gran, ajudar a fer els deures o deixar el jardí a punt, per posar alguns exemples. A la demanda,  necessitats. Se m'ha espatllat una persiana, necessito renovar el jardí, el meu fill no se'n surt amb les matemàtiques o no se com cosir aquest trau als pantalons. Llavors és un joc de sumes i restes amb els minuts que ofereixes i els que dones. 

La iniciativa arriba en un moment en què per l'àrea de participació ciutadana cal recuperar el teixit social tant malmès per la pandèmia. Fer poble i xarxa. 

Abans de posar en funcionament el Banc del Temps s'ha fet un treball en xarxa entre la cooperativa experta en aquest tipus de processos Resilience Earth, l'àrea de participació ciutadana i un grup impulsor i s'han organitzat dues xerrades, la primera de les quals aquest dimarts a Calonge i l'altre aquest dimecres a Sant Antoni. 

En aquestes xerrades s'ha explicat el funcionament de la iniciativa i què ha portat a engegar-la. 

Els objectius d’aquestes trobades són donar a conèixer què és un banc del temps, sensibilitzar les persones participants sobre aquesta forma d’intercanvi que promou i permet la convivència cooperativa i que prenguin consciència, de les pròpies capacitats, habilitats i competències.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política