La 4a jornada d’Europa en Blau reflexiona sobre la nova legislatura i els reptes del futur

Júlia Moner

Un centenar de persones han assistit a la 4a jornada d'Europa en Blau. Un acte on hi han participat ponents de renom com el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, i la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret. La trobada s'ha celebrat un mes després de les eleccions europees, cosa que ha permès analitzar la nova eurocambra, els diferents blocs polítics i els desafiaments d'aquesta legislatura. 

Analitzar els resultats de les eleccions europees o discutir sobre quin són els reptes del futur de la Unió Europea. D'això s'ha parlat a la 4a edició de la jornada Europa en Blau al Castell de Calonge. El dia consta de diferents ponències però el que es vol fomentar és la participació de l'audiència.

El principal ponent del dia ha estat el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch. Ell ha repassat la representació de l'eurocambra per la nova legislatura. L'extrema dreta ha augmentat però està fragmentada, mentre que la repetició de l'aliança entre populars, socialdemòcrates i liberals és una realitat. També ha posat el focus en els futurs reptes. 

Calonge s'ha consolidat com la seu de l'Europa en Blau i donen molt valor a la trobada. Durant l'acte es va anunciar la creació d'un premi a l'Europeisme en homenatge a Paco Gambús. L'encarregada de tancar la jornada ha estat la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret. 


Imatge: Europa en Blau

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política