La taxa d'escombraries pels habitatges d'ús turístic de Torroella es porta als tribunals

Torroella de Montgrí

Data: 18/02/2021

INTERVÉ: Esther Torrent, vicepresidenta de l'ATA.

Diversos propietaris d'habitatges d'ús turístic de Torroella de Montgrí, amb el suport de l'Associació Turística d'Apartaments, han presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona contra les liquidacions de l'Ajuntament de Torroella per l'augment en la taxa d'escombraries durant el 2020. En concret, sol·liciten que s'anul·lin els rebuts del servei d'escombraries, així com es demana que se'ls torni l'import pagat i que es declari il·legal l'ordenança fiscal.

Els canvis en la taxa d'escombraries provenen del 2019
Fou a finals del 2019 quan el consistori va modificar la taxa d'escombraries pels habitatges d'ús turístic. De fet, un dels canvis equiparava aquests habitatges als establiments comercials i industrials, representant així, un increment substancial de l'import dels rebuts per aquest concepte. Segons l'Associació els seus propietaris han hagut de pagar el triple o el quàdruple del qual pagava en l'exercici anterior.

"Una taxa com si fos un impost"
L'entitat entén que es tracta d'una actuació arbitrària amb la qual el consistori pretén penalitzar els habitatges amb llicència d'ús turístic fent servir la "taxa com si fos un impost".

Així doncs, els seus propietaris recorden que els residus que generen no són diferents dels de qualsevol habitatge residencial i alhora animen a tots els afectats a presentar un recurs contenciós administratiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política