Pla de xoc per a reforçar i millorar la neteja i recollida de residus a Palamós

Palamós

Data: 15/04/2024

Amb aquest objectiu ja s’ha començat a implementar mesures, amb accions de millora en neteja i recollida de residus al municipi, mitjançant les quals poder afrontar amb totes les garanties, el període d’un any que ara s’inicia fins a l’entrada en vigor del nou contracte, que suposarà l’actualització global d’un servei adequat plenament a les necessitats del municipi.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i l’empresa concessionària de la recollida de residus i neteja viària al municipi, Urbaser, continuen aplicant mesures que permetin millorar el servei i la neteja dels espais urbans del municipi.  Amb aquest objectiu s’ha elaborat un pla de xoc, que ja s’ha començat a implementar. L'objectiu és afrontar el període d’un any que ara s’inicia fins a l’entrada en vigor del nou contracte, que suposarà l’actualització global d’un servei adequat plenament a les necessitats del municipi.

Aquest pla de xoc s’aplica a la part final del contracte actual, amb 18 anys de vigència, on la maquinària comença a patir el consegüent desgast, i en un context d’emergència per sequera amb l’ús d’aigua per a la neteja molt restringit. A més també de totes les exigències a nivell mundial i europeu quant a reciclatge de residus.

Les mesures que inclou aquest pla, consisteixen en cinc estratègies principals. Entre elles, nous equipaments municipals destinats a la logística i correcta classificació dels residus i nova maquinària, d'entre altres.

Finalment, una mesura a destacar del pla en matèria de residus, és l'aprovació del projecte per a la construcció a Palamós d’una planta de transferència, que s’incorporarà a la licitació del nou contracte, per tal que, quan s’adjudiqui el nou servei, ja es pugui treballar en la seva execució. Disposar d’aquesta planta comportarà nous avantatges en la recollida residus, amb la reducció de desplaçaments a les plantes i, per tant, també de l’estalvi de diners.

Quant a l'impacte econòmic del Pla de Xoc, la regidora afirma que les despeses d'aquest van entrar dins el pressupost 2024, però que la compra de la nova maquinària si ha suposat una despesa extraordinària. Tot i aquesta despesa afegida acabarà reduint l'import del següent contracte que es licitarà a l'estiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política