Les obres del nou aparcament de Castell començaran aquest estiu

Palamós

Data: 12/06/2018

Intervenen: Teresa Ferrés, Portaveu PSC; Jordi Pallí, regidor d'urbanisme

L'Ajuntament de Palamós preveu adjudicar la construcció del nou aparcament de Castell a finals de Juliol per tenir les obres enllestides abans d'acabar el setembre. El ple ha aprovat de forma definitiva el Pla Especial Urbanístic d'aquest paratge després d'incorporar dues esmenes fetes després de l'aprovació provisional del pla el mes de febrer passat.

Un cop aprovat l'aparcament tota la documentació s'enviarà a Girona perquè la Comissió d'Urbanisme hi pugui donar el vist-i-plau definitiu amb l'objectiu de licitar el projecte de forma immediata. L'Alcalde, Lluís Puig, afirma que es treballa sobre el calendari previst i que la temporada que ve ja es podrà disposar d'aquest aparcament.

El PSC acusa l'equip de govern d'improvitzar

Tots els grups van votar a favor del projecte excepte el PSC que va ser coherent amb la posició mostrada al llarg de tota la tramitació del pla. La portaveu Teresa Ferrés va reiterar que l'equip de govern improvitza tot afegint o traient elements del pla segons requereixen administracions superiors.

L'equip de govern va admetre que hi ha hagut una demora en el calendari previst però que es compliran els terminis per poder cobrar les subvencions que ajudaran a pagar el projecte.

Un aparcament per 600 vehicles i modulable

El projecte urbanístic preveu un aparcament amb capacitat per més de 600 vehicles en uns terrenys que estan a poc menys de mig quilòmetre de la seva ubicació actual i evitarà el trànsit rodat per la zona protegida de la plana de Castell. L'espai prescindirà del ciment i l'asfalt i apostarà per productes naturals com el sauló.

L'objectiu de l'Ajuntament és fer un aparcament al màxim integrat possible en l'entorn. Per això es podrà modular segons l'època de l'any i l'afluència de vehicles que hi hagi i la part no ocupada es podrà utilitzar com a zona de pastures.


El Pla Especial d'Interès Natural de Castell-Cap Roig, a Palamós, té 13,87 hectàrees de superfície i inclou la platja de Castell que ha aconseguit amb els anys mantenir-se verge esquivant el 'boom' de la construcció. També inclou l'espai fluvial de la riera Aubi. El pla vol conservar l'espai protegit fent compatibles l'ús turístic amb la preservació del medi natural.

Foto: Ràdio Palamós

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política