La begurenca Patrícia Plaja nomenada portaveu de la Generalitat

La begurenca Patrícia Plaja nomenada portaveu de la Generalitat
Begur
Palafrugell

Data: 01/06/2021

El Palafrugellenc Sergi Sabrià és designat director de l'Oficina del President Pere Aragonès

Dos baixempordanesos dirigiran la política comunicativa i d'imatge del Govern al més alt nivell. Són des d'un punt de vista polític, el palafrugellenc Sergi Sabrià, com a Director de l'Oficina del President Pere Aragonès; i la begurenca Patrícia Plaja com a portaveu de l'executiu.

La periodista begurenca assumeix el repte de liderar un canvi en la manera com comunica l'equip de Pere Aragonès després de més d'una dècada al capdavant de la comunicació dels Mossos d'Esquadra.

Amb Plaja al capdavant es professionalitza el càrrec de portaveu. Té l'encàrrec de portar aquesta professionalització a tota la comunicació dels departaments de la Generalitat. Per primera vegada la portaveu no tindrà un càrrec polític dins l'executiu.

Plaja, Begurenca de naixement,  va liderar la resposta comunicativa dels Mossos d'Esquadra als fatídics atemptats del 17A a Barcelona i va rebre premis com el Blanquera al millor comunicador del 2017. També té experiència en l'àmbit dels mitjans de comunicació, concretament a al Cadena SER. Al marge de la seva tasca professional és docent a les Universitats Pompeu Fabra, Blanquerna i Politècnica de Catalunya.

Un dels càrrecs amb més poder a l'ombra

L'altre gran nom empordanès nomenat és el de Sergi Sabrià com a cap de l'oficina del President, en un dels càrrecs amb més poder a l'ombra.

Les funcions de l'oficina del president, tal com es recull al portal de la Generalitat són: facilitar l'assistència al president de la Generalitat; prestar assistència al president en la coordinació de l'acció del Govern; coordinar i dirigir el seguiment i la preparació de la informació per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya en relació amb el president; i altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades.

Abans de fer el salt a Palau Sabrià ha estat director de la Fundació Institut Català del Suro, Alcalde de Palafrugell, ha tingut diversos alts càrrecs a la Generalitat, ha estat president del grup parlamentari d'ERC,  portaveu Nacional de la formació i darrerament director de comunicació dels republicans. Ha estat un dels noms clau en la interlocució entre la direcció republicana empresonada o a l'exili i la que ha dirigit el partit des del carrer Calàbria.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política