Pals evita una nova vaga d'escombraries augmentant el sou dels treballadors

Pals

Data: 19/07/2019

L'Ajuntament de Pals ha evitat una nova vaga d'escombraries que hauria afectat el municipi a ple estiu aprovant en un ple extraordinari l'augment salarial dels treballadors del servei de recollida d'escombraries i de neteja viària i de platges. Els treballadors havien arribat a un preacord amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas per aplicar unes millores laborals. L'Ajuntament va obrir a concurs el contracte d'escombraries i una nova empresa se'n farà càrrec a partir de finals d'any. Amb tot els que van rebre van ser els treballadors que seguien reclament les millores i que amb negociacions amb l'Ajuntament finalment han aconseguit que se'ls hi apliqui un augment salarial del 2% amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener d'aquest any.

L'Ajuntament amb aquesta mesura anòmala evita una vaga d'escombraries com la que els treballadors de l'empresa ja van fer durant 5 dies del passat mes de juny.

El govern va aprovar aquest conveni amb els treballadors amb l'abstenció dels dos grups a l'oposició que consideren que el nou contracte d'escombraries que entra en vigor a finals d'any s'hauria d'haver fet abans i que és molt millorable i que no és normal que l'Ajuntament assumeixi un augment salarial que hauria d'aplicar l'actual empresa.

El govern va justificar que sempre ha intentat evitar la situació conflictiva i creuen haver arribat a una bona entesa amb els treballadors.

Són 11 els treballadors del servei en plantilla, 7 d'ells són fixes.

La nova empresa que assumirà el servei és Servitransfer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política