La cala Belladona no serà una platja per a gossos

La cala Belladona no serà una platja per a gossos. Els dos ajuntaments es fan enrere i descarten que els animals es puguin banyar a l'estiu, ja que no s'arriba a temps a modificar les ordenances que ho prohibeixen i també per l'oposició veïnal. Tot i això, treballen perquè sigui una realitat més endavant.

La cala Belladona situada al límit del terme dels municipis de Calonge i Platja d'Aro de moment no serà una platja per a gossos. Aquest mes d'abril els dos consistoris van anunciar que la platja seria per a gossos, però la tramitació no estava administrativament ben feta. De fet, veïns i veïnes d'urbanitzacions pròximes van entrar instàncies als ajuntaments i van presentar diverses denúncies, ja que asseguraven que era il·legal.

L'ordenança de Platja d'Aro prohibeix els animals a les platges i l'aprovació de la modificació de l'ordenança encara no s'ha pogut fer. D'altra banda, una de les altres raons per parar de moment la proposta és la decisió de Calonge d'haver restringit la platja per a gossos només a 300 metres, tot i que el 80% de la superfície pertany al municipi.
 
En tot cas, des de l'Ajuntament de Platja d'Aro creuen que hi ha la necessitat de tenir una platja per a gossos tant per veïns com per turistes i estudiaran si la proposta és viable o han de buscar un altre espai.

Des de l'Ajuntament de Calonge asseguren que s'ha treballat per adequar el pla d'usos de platges, però també com Platja d'Aro calia modificar l'ordenança municipal que no permet l'accés de gossos a les platges i admeten que no hi ha temps per a fer-ho. En aquest sentit, expliquen que "els terminis de tramitació de la modificació de l'ordenança no permetran que aquest estiu hi hagi platja per gossos".

A l'hora de tramitar el pla d'usos de platges per aquesta temporada d'estiu Calonge només va demanar l'autorització a la Generalitat per instal·lar un cartell informatiu i ocupar un metre de la platja.

Tot i això, el consistori detalla que està treballant per adaptar la normativa que permeti de cara a l'any vinent disposar de platja per gossos. La solució, per tant, serà incloure un text on especifiqui que els animals podran entrar a la sorra en els llocs on estigui senyalitzat, tal com també ha avançat el consistori de Platja d'Aro. Des de Calonge creuen que "és una petició que reclama una bona part de la ciutadania, i que també contribueix a potenciar un tipus de turisme que cada cop valora més aquests serveis".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política