El programa de govern de Palafrugell té una quarantena de punts bàsics

Palafrugell

Data: 01/07/2019

Intervé: Josep Piferrer, Alcalde; Lluís Ros, Regidor d'Urbanisme

L'acord de Govern entre ERC, SGdP i JxC per governar Palafrugell té 42 punts bàsics a abordar la propera legislatura. Josep Piferrer (ERC), LLuís Ros (SGDP) i Josep Salvatella (JxC) han desgranat les polítiques a seguir en una desena d'àrees.

La gestió de les escombraries és una de les àrees que patirà més transformació. Es desvincula de Medi Ambient per donar-li un impuls i abordar un pla de neteja en profunditat de l'espai públic amb millores en el contracte de gestió d'escombraries i en la infraestructura municipal de neteja.

Dinamitzar la vila i asfaltar carrers

En matèria de promoció econòmica es vol dinamitzar comercialment la vila els diumenges amb campanyes de captació de clientela com 'l'hora del vermut' i establir una línia de subvencions per millorar establiments comercials de fins a 80.000 euros. També s'impulsarà la connexió entre la vila i els nuclis a través d'un bus llançadora.

En urbanisme el Govern vol  enverdir les places de Priorat, Can Mario i Ermengarda i implementar el Pla Director del carril bici Llafranc-Calella. També millorar la mobilitat i la capacitat d'aparcament al municipi i desdoblar l'avinguda d'Espanya. L'executiu té intenció abordar un pla d'asfaltatge de carrers.

Construcció d'equipaments esportius

Pel que fa a l'Atenció al ciutadà la novetat més important del programa de govern serà ampliar els pressupostos participatiu en els Consells de Calella, Llafranc, Tamariu i Llofriu, que tindran regidor delegat; i reforçar el Defensor del Ciutadà. En matèria esportiva s'ampliaran els equipaments existents amb la construcció de la quarta pista coberta, una pista ciclista i la reforma del camp de futbol d'El Gregal.

En l'àmbit social, el Govern tripartit s'ha proposat incrementar el nombre de places del centre de dia i impulsar iniciatives per pal·liar la manca de vivendes a través d'iniciatives com la cooperativa d'habitatges Sostre Cívic.

Banc de fiances per les entitats

Pel que fa a la joventut, bones notícies per les entitats que tindran un Banc de fiances per ajudar-los a pagar els diners que es dipositen a l'Ajuntament en cas de demanar equipaments o material públic. L'altre gran proposta en aquest àmbit és la remodelació dels Ametllers.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política