Discrepàncies al ple de Calonge i Sant Antoni pel manteniment d'escoles i llars d'infants

Una moció pel bon manteniment de les escoles i llars d'infants que el govern va tombar va encendre el ple de Calonge i Sant Antoni

Avancem amb el suport d'Esquerra Republicana proposava un text que reclamava prendre mesures per reparar les deficiències de manteniment dels edificis dels centres educatius que des de fa temps diuen presenten desperfectes i mancances com goteres, mals tancaments o enllumenat, o manca de calefacció o de conserge. 

La moció començava fent un elogi a la bona feina de les escoles públiques i el seu professorat malgrat les pressions polítiques i mediàtiques que reben. Unes afirmacions que segons els impulsors del text feien referència als atacs que rep l'escola catalana però que el govern de Calonge va entendre com un atac directe en haver sorgit la moció d'un consell escolar municipal. Amb aquesta interpretació, van rebutjar la moció i van assegurar que l'ajuntament compleix amb les seves obligacions amb les escoles i que tenen bons canals de comunicació. 

Des de la oposició li van retreure a l'alcalde una interpretació interessada del text de la moció per poder-la rebutjar. Des d'Avancem van convidar el batlle a esmenar la moció si no estava d'acord amb el seu redactat i van lamentar que no fos un punt que generés consens de tots els grups. 

Des d'Esquerra Republicana van afirmar que els problemes de manteniment dels edificis són evidents i van reivindicar un pla educatiu pel municipi. 

El regidor d'Esquerra Republicana i director dels serveis territorials d'ensenyament de Girona, Martí Fonalleras,  va afirmar que des d'ensenyament ja s'ha parlat amb les escoles i el govern municipal perquè el departament també assumeixi la part que li pertoca per millorar els centres de Calonge i Sant Antoni. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política