La segona trobada d'Europa en Blau planteja cap on ha d'anar l'Europa del futur

El Castell de Calonge va acollir la segona trobada d'Europa en Blau. Durant tot el matí de dissabte es va debatre cap on ha d'avançar la Unió Europea en els propers en àmbits econòmics i socials. Una jornada que va servir per a la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i els promotors d'Europa en blau.

Les prioritats de la Unió Europea davant la recuperació i la nova economia han estat els temes principals de la segona trobada "Europa en Blau". Dins el marc de l'any europeu de la joventut, la jornada va voler reflexionar sobre el futur de les institucions europees i com poden adaptar-se als nous temps les seves polítiques. Aspectes socials i econòmics que van ser l'objecte de debat dels diferents ponents i assistents per no només identificar aquests reptes, sinó també com plantejar-los.

A la trobada hi van participar el diputat europeu, Jordi Solé, la diputada al Congrés, Mariona Illamola, i el portaveu i director general de comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch. Duch va plantejar les dificultats que s'ha trobat la Unió Europea des del referèndum del Brexit l'any 2016 fins a la Guerra a Ucraïna. Un món on han sorgit noves potències i quin paper hi han de jugar els països europeus.

També hi va ser present el president de la PIMEC, Antoni Cañete, que va reivindicar la importància de les petites i mitjanes empreses al continent europeu i de com és de necessària l'ajuda europea de cara a la recuperació empresarial.

En representació de les institucions locals hi van assistir l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, que va fer èmfasi en la necessitat de "repensar Europa". Per la seva banda, des de l'alcaldia veuen aquestes jornades com un exemple de la cooperació diària entre governs locals i institucions europees.

Aquest és el segon any que se celebren les Jornades d'Europa en Blau, les dues al Castell de Calonge. Aquesta col·laboració continuarà present en el futur després de la signatura entre Ajuntament i l'organització per mantenir aquestes jornades europees al municipi.

A banda dels espais de debat, també es va organitzar un taller infantil per descobrir la UE.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política