Sant Feliu de Guíxols rebrà 3,5 milions d'euros dels fons Next Generation

De les 80 propostes que es van presentar a Catalunya, el projecte "La Costa Brava Creativa", impulsada des de l'àrea de Turisme del consistori ganxó, és un dels 19 que ha aconseguit el fons, i l'únic al Baix Empordà. A l'Estat espanyol rebran part d'aquest fons un total de 169 projectes presentats per diferents organismes.

A tot Espanya s'han atorgat 615 milions, dels quals, prop de 70 milions anaven a Catalunya. Un seguit de comitès d'experts i consells consultius van triar entre els projectes presentats.
Sant Feliu rebrà, fruit del treball de diversos anys, més dotació econòmica que ciutats com Girona, Sevilla o Còrdova. Aquests 3,5 milions d'euros permetran incidir en un canvi de model turístic. La Cultura, l'Art i la Creativitat esdevindran el complement sostenible a l'oferta de sol i platja. Les actuacions subvencionades preveuen incorporar el valor de la sostenibilitat i els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 com a element vertebrador.

Aquesta aportació, que esdevé una de les subvencions més elevades que ha rebut mai Sant Feliu de Guíxols, significarà un increment del 10% del pressupost municipal.

El pressupost per a l'exercici 2022 serà el més elevat que ha tingut la ciutat en la seva història, arribant als 14 milions d'euros.

Alguns dels conceptes que subvenciona aquest fons complementaran i incrementaran les partides d'alguns dels grans projectes estratègics de ciutat, la majoria dels quals, estan ja en fase d'execució i licitació, com poden ser el Museu Carmen Thyssen, l'Aparcament de la Corxera o el Cobriment de la Riera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política