El ple de Palamós aprova el projecte de recuperació de les dunes de Castell

Palamós

Data: 22/04/2020

El ple municipal de Palamós va aprovar aquest dimarts, per via telemàtica, un projecte de millora i consolidació de les dunes de la platja de Castell, un dels pocs àmbits litorals de la costa catalana que conserven tan bé l'estructura d'un espai natural compost per platja, duna i bosc.

Les actuacions que s'han realitzat fins ara en el sistema dunar de Castell no han permès una recuperació suficientment adequada d'aquest àmbit, tenint en compte que durant les èpoques de més afluència de persones en aquesta platja, molts d'aquests usuaris no han respectat la regulació d'accedir als sistemes dunars. D'aquesta manera el ritme de protecció s'alenteix i les dunes no es regeneren suficientment.

Amb aquest nou projecte es preveu confinar la zona de dunes amb tanca realitzada amb pals i corda. També s'instal·laran els sistemes anomenats "trampes de sorra", que permeten sedimentar l'arena i retenir-la per tal que la platja mantingui sempre un bon nivell de sorra en tot el seu àmbit. També contempla la ubicació de passeres mitjançant les quals es permeti el pas de les persones i s'eviti que els  usuaris d'aquest àmbit surtin d'aquests itineraris, trepitgin i malmetin els espais dunars. 

Les tasques previstes tenen un cost aproximat de 25.000 euros, dels quals s'ha demanat que una part pugui ser subvencionada per la Diputació de Girona, que és qui ha redactat el projecte. És previst poder iniciar l'execució dels treballs durant aquest 2020

El ple palamosí del mes d'abril va ser el primer de la història de la corporació per videoconferència i també va servir per aprovar un nou projecte d'urbanització de l'àmbit de La Fosca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política