Salvem la Pineda d'en Gori qualifica de "desmesurat" el projecte de camí de ronda

Palamós

Data: 03/12/2019

La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori qualifica el projecte de reforma del camí de ronda de Palamós entre Port Marina i la platja de Castell de desmesurat. L'entitat ecologista ha presentat una sèrie d'al·legacions al projecte perquè creuen que és massa intervencionista. Critiquen que es posi sauló al camí de ronda, que es facin 16 miradors i ponts i passarel·les d'acer i formigó. Des de Salvem la Pineda d'en Gori no s'oposen a millorar el camí de ronda existent, de fet creuen que hi cal una intervenció però no tant desmesurada diuen com la que ha projectat el govern.

El govern que està estudiant les al·legacions i a l'espera d'informes de la Generalitat assegura que han confiat amb una empresa especialitzada en fer intervencions en entorns sensibles com la restauració del Club Med al Cap de Creus i que s'ha treballat també amb especialistes externs en cada àmbit. De moment la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat ha fet un informe on es confirma que l'obra pot afectar diverses espècies d'aus protegides i que s'haurà de tenir molt de compte en el moment d'executar els treballs. 

El projecte però no convenç als ecologistes que si s'aprova definitivament intentaran reunir els diners per portar-ho als tribunals.

L'ajuntament vol que les obres puguin començar abans d'un any.

El projecte que afecta 3.400 metres de recorregut té un pressupost d'1 milió 400 mil euros. L'Ajuntament disposa d'una subvenció de 600 mil euros del Fons Feder i 350 mil més dels Plans de Foment del Turisme. La resta és aportació municipal que ja es va reservar en pressupostos anteriors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política