Norbert Botella i Sergi Abad s'acusen d'usurpar la representació de Republicans

Norbert Botella i Sergi Abad s'acusen d'usurpar la representació de Republicans

Norbert Botella i Sergi Abad s'emplacen als Tribunals i acrediten documentació del partit i notarial per sostenir les seves versions

Emobolica que fa fort en la dimissió de Norbert Botella com a membre de l'equip de Govern de Calonge i Sant Antoni. En un intercanvi de comunicats Sergi Abad i l'exsoci de l'Alcalde Miquel Bell-Lloch s'han acusat d'usurpar la representació del partit, fins al punt que els dos equips s'han emplaçat als tribunals mostrant documentació amb la que volen acreditar les seves versions.

Dimecres Sergi Abad en nom de Republicans de Calonge i Sant Antoni va enviar un comunicat en el que afirmava que a Norbert Botella se l'havia expulsat de la formació i desmentia que la seva marxa de l'equip de Govern fos consensuada. De fet, la missiva anava més enllà indicant que el partit havia entrat una instància a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per demanar que Botella fos considerat regidor no adscrit. Un procés, deien, paralitzat per l'Estat d'Alarma.

Enmig de contundents paraules contra l'actuació de Botella els darrers dies la carta de Sergi Abad es tanca dient que les actuacions de Botella són a títol personal i no poden involucrar el nom del partit.
 

Botella aporta documentació notarial


Davant d'aquestes dures acusacions Botella va contraatacar a la tarda aportant documentació notarial damunt la taula que acreditaria que Abad estaria usurpant la presidència del partit.

L'edil Calongí va indicar que a l'octubre del 2019 es va cessar Abad de la presidència del partit en una assemblea molt tensa, com explica l'acta d'aquella reunió, que Abad va considerar il·legal.  Un Abad que sí ha presentat una instància davant l'Ajuntament.

El 'contracomunicat' de Republicans assegura que emprendrà accions legals contra Abad per usurpació de funcions i adjunta tot de documentació que acreditaria la versió de Botella.
 

Dur contracomunicat d'Abad, amb més documentació


Abad ha reaccionat a la documentació aportada per Botella amb un duríssim i llarg comunicat assegurant que és parcial, esbiaixada i incompleta; i ha esgrimit també documentació que acreditaria la seva versió. De fet asseguren clar i curt que l'equip de Botella "menteixen i ho fan d'una manera que sorprèn (...) tant fàcil de demostrar que ens deixa perplexes".

L'equip d'Abad contraargumenta tres elements. Un primer és que a la web del Ministeri de l'Interior Espanyol hi figura com a President Sergi Abad.

Un segon element és que l'assemblea del 3 d'octubre on s'hauria escollit una nova junta va ser impugnada tres vegades i l'òrgan corresponent del partit que gestiona aquestes qüestions hauria donat la raó als impugnadors suspenent els acords d'aquella reunió, primer cautelarment i més tard de forma ferma. Unas suspensió que segons explica el comunicat de Republicans l'equip de Botella mai hauria portat als Tribunals.

Finalment el tercer element és que Abad mai va abandonar el partit com afirma el comunicat de Botella. Si hagués abandonat la formació, explica, no hauria pogut presentar impugnacions i no se l'hauria convocat a una reunió de treball pràcticament dues setmanes després de la seva suposada estripada de carnet del partit.

El primer dels element és públic i es pot comprovar al web del Ministeri de l'Interior, i dels altres dos l'equip d'Abad assegura, i així l'ha mostrada als mitjans, tenir documentació que ho acreditaria.
 

Una 'Guerra Civil' que tindrà lloc als Tribunals


Republicans, doncs, s'emplaça a una lluita als Tribunals amb dos grups que asseguren tenir la legitimitat per representar el partit i documentació que ho acredita.


 
NOTÍCIES RELACIONADES


El Govern de Calonge i Sant Antoni es reestructura (23-04-2020)

El govern de Calonge i Sant Antoni defensa la seva gestió davant les acusacions de Botella (22-04-2020)

Norbert Botella deixa el Govern de Calonge amb dures crítiques a ERC i Avancem (22-04-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política