La reforma del Passeig del Mar de Palamós comptarà amb un ajut de 3 MEUR

Palamós

Data: 11/05/2023

La reforma del Passeig del Mar de Palamós comptarà amb un ajut de 3 milions d'euros. El finançament prové de la convocatòria dels Fons Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turístic a les Destinacions. Ara l'equip tècnic de l'ajuntament ja pot redactar el projecte executiu. En total la proposta tindrà un cost d'entre 6 i 7 milions d'euros i l'actuació durarà uns 3 anys. A les comarques gironines són sis municipis que rebran subvenció d'aquesta última convocatòria dels fons europeus relacionada amb la sostenibilitat turística. Al Baix Empordà, a banda de Palamós, l'Ajuntament de Begur rebrà 3 milions d'euros i el de Palafrugell 2 milions d'euros.

La convocatòria dels Fons Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions ha concedit una subvenció de 3 milions d'euros a la reforma del Passeig del Mar de Palamós. Amb aquest ajut es podrà cobrir part del projecte que costarà entre 6 i 7 milions d'euros.
L'estudi previ va comptar amb un procés de participació ciutadana amb la intervenció de més de 700 persones que van poder fer aportacions a través d'un qüestionari o a través de les trobades presencials. Aquest mes de març va culminar el procés participatiu amb dues sessions de retorn mostrant la proposta del nou passeig relacionat amb la sostenibilitat i el turisme. En aquest sentit, inclou, entre altres, la renaturalització de la platja, la canalització de les aigües plujanes i la pacificació i regularització del trànsit.


"En aquest projecte que ens hem presentat, se suma totes les propostes que havien dit la ciutadania i òbviament per optar a un projecte d'aquest tipus havia d'incloure tots els aspectes que millores la sostenibilitat de l'àmbit. Estem parlant de la renaturalització de la platja amb l'eliminació de l'aparcament Sauló i convertint amb una zona de transició entre el passeig i la platja. Estem parlant de la canalització de les aigües plujanes, estem parlant d'una nova il·luminació més eficient, de carregadors elèctrics... Per tant, la reformulació del passeig del mar tindrà en compte aquestes dues qüestions, una actualització proposada pels veïns i veïnes de Palamós i a més, la inclusió de nous serveis que faran que aquest equipament municipal tan important per la ciutadania també sigui més sostenible".- Lluís Puig, alcalde de Palamós

Actualment, els tècnics de l'Ajuntament ja poden treballar en la redacció del projecte executiu i si s'aprova en el ple es podrà tirar endavant les obres que es preveu que comencin el 2024 i acabin el 2026.

Palamós no ha estat l'únic municipi que ha rebut aquests ajuts. A les comarques gironines sis poblacions han obtingut finançament europeu d'aquesta convocatòria. Del Baix Empordà, Begur també comptarà amb 3 milions d'euros i Palafrugell amb 2.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política