El PP es queda sota mínims al Baix Empordà

El PP es queda sota mínims al Baix Empordà
Baix Empordà

Data: 06/11/2017


El procés independentista, l'emergència de competència a la dreta i la virulència de la resposta de l'Estat davant el conflicte polític ha deixat el PP sota mínims al Baix Empordà. Si els resultats electorals de les municipals del 2015 ja van deixar molt minvada la representació del partit a nivell municipal, la violència viscuda l'1 d'Octubre i l'aplicació de l'article 155 encara l'ha deixat més reduïda, fins al punt que a dia d'avui només té presència en dos consistoris. 

El regidor del PP a Castell-Platja d'Aro, Peter Kosidlo, és a dia d'avui el representant del popular amb més poder institucional. Amb 200 vots el discret edil de Castell-Platja d'Aro és el membre del partit amb més rellevància a la comarca. L'acompanya l'altre representant que li queda a la formació, el regidor de Santa Cristina Sebastián Mateo, que va treure 124 vots a les passades municipals. 

La devallada dels populars a la comarca ha estat important. A les Municipals del 2011 en ple ocàs de l'executiu espanyol de José Luís Rodríguez Zapatero, l'espanyolisme conservador va treure un dels seus millors resultats al Baix Empordà amb 9 regidors i presència als municipis més importants de la comarca. Va obtenir  doble representació a Palafrugell i simple a Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, La Bisbal, Platja d'Aro, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d'Aro i Palamós. A més, aquests edils van ser rellevants en els governs de Torroella, Platja d'Aro i Santa Cristina i participació destacada a Sant Feliu de Guíxols, sobretot a final de legislatura.

A les eleccions del 2015 l'emergència del procés independentista, els escàndols de corrupció i Ciutadans van fer caure aquesta representació fins a 4 regidors. No obstant, encara van aconseguir rendibilitzar aquesta escassa representació amb un rol decisiu a Palamós i rellevant a Calonge-Sant Antoni. 

La violència al voltant de l'1 d'Octubre, l'empresonament de mig Govern i l'anul·lació de l'Autogovern de Catalunya ha estat el detonant perquè la meitat de la representació popular decidís estripar el carnet. I per més inri, els dos edils que ho han fet, són els que avui tenien un rol més rellevant en els seus ajuntaments. 

La primera en deixar el vaixell va ser la palamosina Vanessa Mànyic. De fet, ja havia protagonitzat algunes votacions allunyades del que se suposa que és la pràctica habitual del PP per exemple condemnant el Franquisme o abstenint-se en alguna votació referent al Procés. El segon ha estat el calongí, Joan Pons. Discret i sense voler polemitzar va abandonar el partit després que l'Alcalde Jordi Soler exigís als seus socis, PSC i PP, que es desmarquessin del 155. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política