Com viu la gent del Baix Empordà les eleccions del 12M?

Per tercera vegada en menys d'un any, a Catalunya s'ha tornat a votar. Els 36 municipis baix-empordanesos han obert les portes dels col·legis electorals on, durant tot el dia, hi han passat els ciutadans. Hem parlat amb els votants que ens han explicat si els hi ha costat molt decidir el vot i com veuen la situació política actual. També hem conversat amb els membres de les meses electorals, que són qui han estat tot el dia al costat de les urnes.

Els col·legis electorals del Baix Empordà s'han tornat a omplir d'urnes amb vots. Des de les nou del matí fins a les vuit del vespre, la ciutadania s'ha deixat veure pels seus espais de votació. Unes eleccions catalanes del 12- M on molts dels votants tenien clar a quin partit donarien confiança, però també hi ha hagut qui s'ha decidit durant la campanya electoral.

Una de les decisions del dia és saber quan acostar-se al col·legi. Qui hi va durant el matí té bastant clara la raó: tenir la feina feta. També, però, hi ha qui hi va a mesura que passa el dia.

Els votants arriben, voten i marxen. Qui es queda tot el dia són els membres de les meses. Ells han vist passar els votants durant tota la jornada electoral, on han tingut franges horàries amb més feina.

Tots ells amb l'esperança que a les vuit, un cop tancats els col·legis, el recompte no s'allargués gaire. Mentrestant, l'ambient entre ells i els companys és el que fa distret el diumenge.

D'aquí menys d'un mes, el nou de juny, tornem a tenir urnes amb les eleccions europees. I és que, per si no fos prou, hi ha qui s'imagina un altre avançament electoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política