L'asfaltatge de carrers és la proposta més votada pels calongins durant la primera volta

L'asfaltatge de carrers és la proposta més votada pels calongins durant la primera volta
Calonge i Sant Antoni

Data: 09/11/2018

Un total de 607 persones han participat en la primera volta de votació dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni pel 2019. D’aquests vots se n’han validat 578 i se n’han descartat 29 perquè no complien els requisits per participar. Aquest 2018 la participació estava oberta als majors de 16 anys empadronats al municipi i als titulars i cotitulars de segones residències.
 
La votació ha permès escollir els 7 projectes finalistes que passen a la segona volta que  tindrà lloc entre el 10 i el 23 de desembre. Serà llavors quan es tornarà a obrir un procés de votació que permetrà triar un d’aquests 7 projectes que serà el que s’executarà l’any vinent. Els participants en la primera volta de votació podien triar fins a 3 projectes dels 20 disponibles. El projecte més votat en aquesta segona volta ha estat l’asfaltatge dels carrers del municipi (194 vots), seguit de l’ampliació i millora del carril bici (162). En tercer lloc s’ha situat la millora dels parcs infantils (128 vots) seguit de les obres d’arranjament de l’Avinguda dels Països Catalans per donar més seguretat als vianants (122 vots). La quarta posició l’ocupa la creació i millora dels parcs d’esports i de salut a l’aire lliure (114 vots), seguit de la creació d’un espai d’horts urbans (111 vots) i dels parcs de lleure per gossos (92 vots).
 
Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni la regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, valora molt positivament la participació que hi ha hagut fins ara: “aquest any hem més que triplicat la participació de l’any passat, una dada que ens ha permès confirmar que l’error de l’any passat va ser que vam utilitzar un sistema de votació massa complex. També hem augmentat un 50% més de vots que la primera edició i, per tant, estem del tot satisfets dels resultats i molt agraïts a tots els participants i els volem animar a tornar a participar el mes de desembre a la votació final d’on sortirà definitivament el projecte guanyador. Si continuem amb aquest ritme de votació podriem arribar a més de mil votants en tot el procés dels pressupostos participatius 2019. Poc a poc estem aconseguint implicar la ciutadania en les decisions municipals”.
 
El procés de Pressupostos Participatius enguany presenta algunes novetats respecte a les edicions anteriors. Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ha optat per un sistema de votació de dues voltes en les que la ciutadania pot triar entre les propostes plantejades pels mateixos veïns i veïnes del municipi. El nou sistema de participació ciutadana va començar el mes de juny, quan es va obrir el període de recollida de propostes en la qual la ciutadania va poder presentar les que creia més convenients i necessàries per al municipi. Un cop finalitzada aquesta primera fase de recollida de propostes, que va acabar el dia 30 de juny, i després d’avaluar cadascuna de les peticions, es va obrir la primera volta de les votacions. D’aquesta primera volta n’han sortit les 7 propostes finalistes que passen a la segona votació. En la segona ronda, prevista pel desembre, es decidirà el projecte guanyador al qual l’Ajuntament hi destinarà un import de fins a 75.000€ dins del procés dels Pressupostos Participatiu, augmentant així un 50% la dotació econòmica destinada a aquests projectes.
 
Consultes de barri
A banda del Pressupost Participatiu 2019, des de la regidoria de Participació Ciutadana s’organitza la setmana vinent dues sessions en el marc de les Consultes de Barri a Calonge. Aquestes dues sessions de debat permetran recollir les necessitats i propostes de millora dels veïns i veïnes de dos barris, el del Padró, Camp de la Llebre, Puigventós i Puigtavell i el del Nucli Històric. La primera de les sessions tindrà lloc el dimecres 14 de novembre a les 19 h a la Sala de Plens i hi estan convocats els veïns i veïnes del Padró, Camp de la Llebre, Puigventós i Puigtavell, mentre que la sessió pels veïns i veïnes del Nucli Històric es farà el dijous 15 de novembre a les 19 h. a la Sala Fontova. Aquestes sessions de barri són la continuació de les sessions de proximitat que van començar l’any passat amb les que es van fer als barris de Torre Colomina i Cases Noves de Sant Antoni.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política