Palafrugell executa les propostes del Consell dels Infants

Palafrugell executa les propostes del Consell dels Infants
Palafrugell

Data: 11/11/2019

L’Ajuntament de Palafrugell ja ha portat a terme 11 de les propostes sorgides del Consell dels Infants. Dins de les propostes decidides en el Consell dels Infants, que ja s’han executat, destaquen: els semàfors per a invidents instal·lats recentment a l’avinguda d’Espanya; la instal·lació d’un gronxador al parc de Can Bech per a nens i nenes amb alguna discapacitat; ampliar la compra de llibres socialitzats per a les escoles; pintar més passos de vianants, particularment prop de les escoles; la realització d’una campanya de sensibilització sobre drogues i alcohol adreçada a primària; i facilitar més ajuts a les famílies amb pocs recursos, entre d’altres.

Creat l’any 2012, el Consell dels Infants inicia als nens i nenes de Palafrugell en la participació ciutadana dels temes cabdals a la vila. Coordinat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, es reuneix quatre cops l’any. En aquest temps, ha presentat diverses propostes en diferents àmbits, moltes d’elles ja executades.

El Consell dels Infants és un projecte de participació infantil que considera l’infant com a ciutadà de ple dret per ajudar a construir un municipi millor per a tothom. Aquest òrgan participatiu i de caràcter consultiu és un instrument per canalitzar les inquietuds, les opinions i les propostes dels infants de 10 a 12 anys del municipi amb l’objectiu de transformar, desenvolupar i millorar el nostre poble. Les seves iniciatives van en la línia de repensar l’entorn urbà partint dels ulls dels nens i les nenes.

El Consell dels Infants està format per l’alcalde i la regidora d’Educació, personal tècnic de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, els consellers i les conselleres (nens i nenes de 10 a 12 anys representant totes les escoles d’Educació Infantil i Primària del municipio), l’interventor i el secretari de l’Ajuntament. Cada infant forma part del Consell durant un període de dos cursos. Anualment, el Consell renova la meitat dels seus components amb la sortida dels infants que cursaran secundària i l’entrada dels nens i nenes que s’incorporen a 5è de primària.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política