ERC guanyaria clarament les eleccions a Girona segons el CIS

ERC guanyaria clarament les eleccions a Girona segons el CIS
Baix Empordà

Data: 09/04/2019

ERC guanyaria les eleccions espanyoles  a Girona amb 3 diputats segons el sondeig del CIS. El Centre d'Investigacions Sociològiques Espanyol vaticina també un augment del PSC que guanyaria un escó i un retrocés de JxC que perdria un dels diptuats que té actualment a Madrid. Ni C's ni PP obtindrien representació gironina en una enquesta en la que no s'ha preguntat pel Front Republicà, perquè en el moment de fer-se encara no s'havia creat la coalició.

A nivell estatal el CIS vaticina una victòria incontestable del PSOE amb entre 123 i 138 diputats seguit del PP, que amb entre 66 i 76 escons, perdria quasi la meitat de la representació. C's obtindria entre 42 i 51 diputats com a tercera força. L'extrema dreta irrompria amb força al Congrés amb entre 29 i 37 diputats de Vox. Unidas Podemos patiria un fort retrocés entre 28 i 34 escons i podria entrar per primer cop el PACMA amb dos diptuats.

ERC doblaria la presència al Congrés

Pel que fa a Catalunya, les eleccions espanyoles les guanyaria de forma contundent ERC, que doblaria la representació al Congrés amb entre 17 i 18 diputats. El PSC obtindria entre 12 i 14 diputats. Lluny d'aquestes dues formacions En Comú Podem cauria de forma considerable amb entre 5 i 7 diputats i JxC n'obtindria entre 5 i 6.  C's es quedaria sense representació per Lleida i Girona amb 5 diputats i irrompria VOX a Barcelona amb 3 diputats.  El PP només tindria un o dos diputats per Barcelona i el PACMA n'obtindria 1 Del Front Republicà, no hi ha dades perquè no apareix a les opcions de l'enquesta del CIS al haver-se fet abans de confirmar-se la seva presència a les urnes.

Actualment el PP és la primera força del Congrés amb 134 escons, el PSOE en té 84, Podem i confluències 67 i Ciutadans 32. A Catalunya ECP va guanyar les anteriors eleccions amb 12 diputats, seguida d'ERC amb 9 diputats, PDeCAT amb 8, el PSC amb 7, C's amb 5 i el PP amb 4.


A la demarcació de Girona s'han fet 297 enquestes amb un marge d'error del 5,8%.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política