Santa Cristina d'Aro implementarà aquest octubre el sistema de recollida porta a porta

Santa Cristina d'Aro

Data: 14/06/2022

Finalment, Santa Cristina d'Aro es fixa una data per implementar el sistema de recollida d'escombraries porta a porta. En concret, serà a partir d'aquest octubre, quan es retirin els contenidors públics del nucli urbà. Durant l'estiu, però s'iniciaran diverses reunions amb el veïnat per fomentar una bona posada en pràctica.

Els residus urbans generen importants problemes ambientals, més encara quan no estan correctament separats. En una situació d'emergència, on el canvi climàtic regeix les agendes de les principals administracions mundials, multitud de municipis decideixen fer un gir en el seu sistema de recollida. N'és un exemple, Santa Cristina d'Aro, que a partir d'aquest octubre implementarà el porta a porta en el nucli urbà.

A la pràctica, es retiraran els contenidors de la via pública i els residus s'emplaçaran en el seu punt de generació. En aquest sentit, es repartiran cubells entre el veïnat per dipositar les deixalles, i alhora es crearà un calendari comú per establir el dia de recollida per a cada una de les fraccions.

Tanmateix, si la implementació pot generar algun dubte entre la ciutadania, el consistori realitzarà durant aquest estiu trobades informatives per resoldre totes les qüestions.

El nou model fomentarà la corresponsabilitat dels cristinencs i cristinenques, i permetrà oferir una traçabilitat en la gestió. Així doncs, es tallarà de soca-rel els actes incívics com dipositar les deixalles fora dels contenidors.

La mesura s'engloba dins el nou contracte del servei de recollida i transport dels residus municipals i neteja viària, que a més, contempla un augment de la plantilla. El document, en concret, ha estat adjudicat durant el darrer mes a Santa Cristina d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política