Citats a declarar l'alcalde de Palamós i l'exregidor de Seguretat per l'afer de la multa

Palamós

Data: 11/03/2024

La citació, que tindrà lloc el 22 de maig a Sant Feliu de Guíxols, es produeix dins de les diligències judicials per la denúncia presentada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i tres dels seus delegats, agents de la Policia Local. ​Recordem que, la denúncia, ve originada per la multa per excés de velocitat a un vehicle camuflat de la Policia Local i que, en contra del que assegurava el cap de la Policia, era conduït per l'exregidor i el copilot del qual era l'alcalde. 

El jutjat d'Instrucció 1 de Sant Feliu de Guíxols cita a declarar com a investigats, el pròxim 22 de maig, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; l'exregidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, i el cap de la Policia Local, l'inspector Josep de Monteys, per l'assumpte de la multa de trànsit amb un cotxe policial de camuflatge.

La citació es produeix dins de les diligències judicials per la denúncia presentada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i tres dels seus delegats, agents de la Policia Local. Així doncs, s'investiga un presumpte delicte contra l'administració pública, per falsificació documental i prevaricació.

Recordem que, la denúncia, ve originada per la multa per excés de velocitat a un vehicle camuflat de la Policia Local i que, en contra del que assegurava el cap de la Policia, era conduït per l'exregidor i el copilot del qual era l'alcalde. Una multa de 150 euros que es va acabar convertint en una de 900 euros.

Per defensar els companys, a un dels delegats de la Central Sindical (el CSIF) el van sancionar amb sis mesos de suspensió de sou i feina per acudir a la ràdio municipal a declarar que no era cert que aquest vehicle fos conduït per un agent de servei. El CSIF afirma en un comunicat que creu que "aquesta venjança inexplicable contra el nostre delegat no pot quedar impune".

Fruit del contenciós administratiu contra aquesta sanció, el jutge va concedir la fotografia original i sense píxels del radar, i es va comprovar que qui conduïa era l'exregidor, acompanyat de l'alcalde. En referència a aquest fet, la Central Sindical Independent i de Funcionaris ha recordat en el comunicat que alcalde i regidor van negar ser ells els de la multa durant mesos, gastant-se més de deu mil euros a l'expedient contra el seu delegat.

Diuen textualment que, tot i que després van reconèixer els fets, "el mal ja està fet i l'angoixa d'un dels delegats suspès sis mesos de feina i sou" també. Ara, cal restar a l'espera de la trobada judicial el 22 de maig per continuar informant-vos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política