Lluís Puig revalida l'alcaldia per tercera vegada a Palamós

Palamós

Data: 17/06/2023

Lluís Puig torna a ser alcalde per tercer mandat consecutiu a Palamós. Tot i no obtenir la majoria amb el pacte amb el PSC, com que ERC ha estat la força més votada a les darreres eleccions, Puig ha estat proclamat oficialment alcalde i no descarta incorporar propostes d'altres partits com la CUP o Junts i fins i tot allarga la mà a Junts per formar part de l'equip de govern. 

A les dotze en punt i a la sala noble de l'Ajuntament de Palamós a vessar de veïns i veïnes i familiars, s'ha procedit a fer l'acte institucional per constituir el nou ple municipal. Els vuit regidores electes, cinc d'ERC i els tres del PSC han donat el vot a Lluís Puig que torna a ser alcalde per tercer mandat constitutiu.

La regidora Teresa Ferrés de Som-hi per Palamós i Sant Joan ha obtingut quatre vots. En el cas del regidor Alexan Weltz de la Candidatura d'Unitat Popular Sant Joan-Palamós, i de la regidora Cristina Ruz de VOX han aconseguit un vot cadascun. Pel que fa al regidor Raimon Trujillo de Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan ha renunciat a presentar-se a l'elecció i, per tant, els tres regidors d'aquesta formació han votat en blanc.
L'acord entre els republicans i els socialistes permetrà, per tant, que Puig sigui el batlle durant aquests quatre anys tot i no tenir majoria absoluta. De fet, han allargat la mà a formacions com la CUP per col·laborar i  no descarten que que la formació de Junts pugui formar part de l'equip de govern per arribar a la majoria absoluta.


Des del PSC, la portaveu i regidora Raquel Gallego ha destacat la confiança amb ERC per arribar a enteses i per treballar en un projecte comú.

L'oposició estarà formada per quatre regidors i regidores de Som-hi, tres de Junts, un de la CUP i un de VOX. La regidora Teresa Ferrés de Som-hi per Palamós i Sant Joan, ha estat contundent en les crítiques contra el nou govern. Des de Junts Raimon Trujillo s'ha mostrat obert a col·laborar i la CUP tot i que ja va anunciar que no voldria formar part del govern ha destacat algunes de les prioritats que defensaran . Finalment, la portaveu de Vox Cristina Ruz, formació que entra per primera vegada al plenari ha assegurat que treballarà per la seguretat i per la gent gran, el petit comerç, entre altres.

Ben aviat el nou govern anunciarà el cartipàs i durant el ple del mes de juliol s'aprovarà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política