El PP de Calonge empendrà mesures legals per haver declarat Felip VI persona non grata

El representant del Partit Popular a Calonge i Sant Antoni, Alberto Mas, emprendrà mesures legals davant la moció, aprovada en l'últim Ple municipal, que declara persona non grata al rei Felip VI. En aquest sentit, la formació blava ha qualificat l'acció d'il·legal, a més d’incórrer en un delicte d'odi.

La moció ha estat presentada al plenari pels grups municipals d’Esquerra Republicana, Avancem i la CUP. La iniciativa, però fou impulsada pel Consell Local per a la República de Calonge i Sant Antoni amb data del 12 de març.

La citada moció, a part de declarar persona non grata al rei Felip VI, també contempla declarar Calonge i Sant Antoni “municipi republicà i antimonàrquic”. Alberto Mas, per la seva banda, ha assegurat que la proposta s’escapa de les competències de l’ens municipal. També, ha anunciat que portarà l’aprovada moció a la Delegació del Govern a Catalunya, perquè l’anul·li, a més de presentar una denúncia a la Fiscalia.

Amb l’avís sobre la taula, els representants de Junts s’han abstingut a la votació, mentre que els altres partits independentistes s’hi han mostrat a favor. Com era d’esperar, i seguint l’exemple emprès en altres municipis, el PSC i el PP hi han votat en contra.

Emmarcat en una bandera “rojigualda”, i sota l’acrònim V.E.R.D.E, referent a les primeres lletres de la frase “VIVA EL REI DE ESPAÑA”, s’ha presentat Alberto Mas en el plenari. La moció s’ha sotmès finalment, a votació i s’ha aprovat amb 10 vots favorables, 4 contraris i 3 abstencions. En aquest sentit, el Partit Popular de Calonge i Sant Antoni ja ha assegurat que espera que la “justícia actuï i obri en conseqüència”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política