La Generalitat descarta il·legalitats contra el llegat de Joan Bordàs a Rius i Calvet

La Generalitat descarta il·legalitats contra el llegat de Joan Bordàs a Rius i Calvet
La Generalitat descarta que l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols hagi comès cap il·legalitat respecte l’obra de l’arquitecte Joan Bordàs durant la reforma del passeig de Rius i Calvet, però apunta que aquestes actuacions “poden denotar falta de sensibilitat vers el patrimoni cultural del municipi”.

Així ho ha indicat l’oficina Presidència de la Generalitat en resposta a la denúncia de la plataforma AlertaSantFeliu respecte a set punts relacionats amb la reforma del passeig Rius i Calvet,la protecció de l’obra de Joan Bordàs,  els treballs de l’escala adossada al moll medieval i les restes arqueològiques del monestir.
 
Catalogar part de les obres

La Generalitat demanarà a l’ajuntament que inclogui en el seu catàleg les obres de l’arquitecte que ja consten en l’inventari de patrimoni arquitectònic i que “a criteri dels tècnics del departament seria desitjable que fossin inclosos al catàleg municipal”. Igualment analitzaran la resta d’obres de l’arquitecte que tenen rellevància per ser protegides.
Sobre l’enretirada de l’estany que acollia  l’escultura de la Costa Brava de Joan Rebull, el departament de Cultura subratlla la pèrdua “d’identitat patrimonial amb l’actuació projectada a la plaça i la nova ubicació i instal·lació de l’escultura” .

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política