Crema de fotografies del rei per brindar per la llibertat d'expressió

Crema de fotografies del rei per brindar per la llibertat d'expressió
Una trentena de persones van protagonitzar aquest dilluns al vespre una crema popular de fotos del rei a Sant Feliu de Guíxols. Un acte que arriba ara després que el Tribunal de Drets Humans hagi reconegut que la crema de fotografies del monarca s'entén com un dret de la llibertat d'expressió. Un reconeixement que s'ha pronunciat ara quan fa deu anys que Jaume Roure i Enric Stern participessin en unes jornades de protesta contra la visita de l'antic rei d'Espanya a Girona i fossin encausats i cridats a declarar a l'audiència nacional per haver cremat fotografies del monarca.

Els manifestants aquest dilluns a Sant Feliu i en d'altres poblacions catalanes van voler fer un acte de suport a aquests nois i una declaració ferma dels presents sumar-se al rebuig a qualsevol mostra d'imperialisme i autoritarisme i a la corona.

L'acte es va celebrar a la plaça del mercat on els assitents estaven cridats a través de les xarxes socials amb els lemes 'Brindem per la llibertat d'expressió, les catalanes i els catalans no tenim rei'. La crida no es va fer sota cap emblema però alguns col·lectius hi van donar suport.



 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política