Volen mantenir l'ús públic de Can Rius

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols defensarà al Tribunal Suprem que Can Rius es mantingui com a zona pública.  El consistori presentarà un recurs de cassassió contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que estima el recurs presentat per Turispania i que demanava poder fer un ús privatiu de l'espai. 

El conflicte de Can Rius és d'aquells que deriven de l'orgia immobiliaria que va omplir de totxo tot el litoral gironí als anys 70. Va ser llavors quan es va aixecar l'edifici conegut com a Club de Mar a l'extrem del litoral ganxó en una zona que era de domini marítimo-terrestre amb un camí que era públic. La propietat d'aquests apartaments va tancar el camí als anys 80 privatitzant l'espai fins el 2012. La pressió veïnal, la negativa de l'Ajuntament a autoritzar vigilància privada per impedir l'accés de banyistes a la plataforma que hi ha davant els apartaments i una multa de la Generalitat per valor de més de 4.000 euros van obligar a la propietat, Turispania SA, a enderrocar el mur i obrir el pas.

Des de llavors hi ha hagut cada estiu polèmica perquè l'empresa ha seguit litigant judicialment i amb fets consumats ocupant el terreny, per tenir l'ús privatiu de l'espai. El 2016 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va negar la raó a Turispania, però ara, ha rectificat aquella primera sentència i afirma que no queda clar que l'empresa excedís el límit de la concessió. 

Fonts municipals asseguren que és improbable que es torni a tancar físicament el pas perquè l'empresa no ho pot fer sense el permís de l'Estat, i a més, hi ha una situació jurídicament complicada d'aquest espai. 

Tota la zona adjascent als apartaments era una concessió a Turispania feta abans de la Llei de Costes i que a més va caducar el 2018. Malgrat aquesta caducitat l'empresa ha seguit gestionant l'espai perquè l'Estat mai ha signat l'acta de revocació. A més l'accés a la plataforma es va veure greument danyat pel Temporal Gloria. 


L'ajuntament defensa l'ús públic de Can Rius
Davant d'aquesta situació enrrevessada Guíxols des del Carrer va presentar en el passat ple municipal una moció perquè l'Ajuntament esgotés totes les vies legals per defensar l'ús públic de Can Rius. Una moció recolzada per tots els grups municipals. L'equip de govern la va estimar i ha posat el cas en mans dels serveis jurídics municipals perquè donin forma a aquesta defensa jurídica de l'ús públic de l'espai. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política