Xerrada informativa per la prevenció d'incedis a Begur

Begur

Data: 21/02/2021

INTERVÉ: Maria Tresa Selva, alcaldessa de Begur //  Francesc Mauri, meteoròleg

L'Ajuntament de Begur i Esclanyà, conjuntament amb el Consell Comarcal i la Generalitat ha convocat a la ciutadania a una xerrada informativa sobre l'actuació que s'està duent a terme al municipi per la prevenció d'incendis. La sessió s'ha celebrat aquest dissabte al Casino Cultural de Begur per resoldre els dubtes a veïns i veïnes sobre els treballs d'obertura de franges perimetrals que s'estan realitzant a diversos marges del municipi. Una reunió que s'havia de celebrar el passat 13 de març i que, per raons sanitàries, no es va poder realitzar.

L'actuació, que ha estat requerida pels Serveis Territorials d'Interior de Girona, té l'objectiu de garantir la seguretat als veïns i veïnes, així com protegir els seus habitatges davant un possible incendi. Durant la xerrada, el meteoròleg Francesc Mauri, un equip de Bombers, el director dels treballs efectuats a les franges i representants de l'Ajuntament han resolt tots els dubtes presentats per la ciutadania així com conscienciat de les condicions atmosfèriques que comporta l'escalfament global.

El clima mediterrani és l'únic clima del planeta en què l'estació més càlida és la més seca. Aquest és un dels motius pels quals s'han d'extremar les mesures de prevenció d'incendis sobretot en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana i que estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política