Begur aprova bonificacions per fomentar les energies renovables als edificis

Begur

Data: 25/09/2019

Intervenen: Pere Feliu, Regidor d'Hisenda; Joan Loureiro,  portaveu d'ERC; Francesc Pilsà, portaveu PSC - VÍDEO ENPROCÉS

L'Ajuntament de Begur impulsarà la millora ambiental dels edificis a través de bonficacions a l'Impost de Bens Immobles i el de Construccions. El ple va aprovar unes ordenances fiscals que es mantenen congelades però que l'oposició veu irreals pels aires de recessió que s'intueixen i la frenada de la construcció per la moratòria urbanística de la Generalitat.

Les ordenances fiscals es van aprovar amb els vots del Govern  i l'abstenció de l'oposició, ERC i PSC.  Aquests dos partits es van alinear en valorar positivament la congelació de taxes però advertir al govern que els números que ha fet són, a parer seu irrealitzables. Creuen que no s'han tingut en compte els efectes de la conjuntura econòmica ni tampoc de les moratòries impulsades pel Govern Local i l'impulsada per la Generalitat.

El Govern local va posar l'accent en l'aposta per la sostenibilitat i les energies renovables. Ho farà a través de bonificacions en l'IBI i l'ICIO en aquelles propietats que instal·lin energia solar, calderes de biomassa o millorin l'eficiència energètica dels edificis.

Aprovació del a moratòria de pisos turístics i picabaralla Selva-Loureiro

Relacionat tangencialment amb la qüestió de les ordenances, el ple va aprovar definitivament la moratòria d'un any en l'atorgació de llicències d'habitatge turístic, que l'oposició creu millorable i que va provocar una discussió amb un empresari turístic present al ple, indignat amb la mesura.

En una altre ordre de coses picabaralla important entre l'Alcladessa Maite Selva i Joan Loureiro a tenor d'unes factures compromeses per l'ex-batlle a Begur Sota Aigua. L'actual líder de l'oposició va voler puntualitzar les acusacions d'irregularitat que li va llençar la batllessa al primer ple i molt vehementment va defensar la seva gestió i va reptar el govern a portar-lo als Tribunals si hi ha cap indici d'il·legalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política