El Consell d'Alcaldies es reuneix per donar resposta als 700 refugiats de la comarca

Baix Empordà

Data: 01/04/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà va organitzar, aquest dijous, una sessió extraordinària de caràcter urgent del Consell d'Alcaldies. La voluntat fou gestionar l'acollida dels refugiats provinents d'Ucraïna, ja que a hores d'ara, la comarca ha atès a més de 700 persones que fugen del conflicte.

A les 4 de la matinada del 24 de febrer, el president rus, Vladímir Putin, anunciava a través d'un missatge institucional la invasió d'Ucraïna. D'ençà que els bombardejos no han cessat, i com a conseqüència, han provocat una afluència massiva de desplaçats. Actualment, al Baix Empordà s'han atès a més de 700 refugiats. Sant Feliu de Guíxols, en concret, és el municipi on s'han notificat més arribades amb un volum de 217 persones.

Davant una situació sense precedents, els alcaldes i alcaldesses dels 36 pobles de la comarca s'han reunit amb el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, i la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta. La sessió de caràcter urgent ha concretat els recursos que els municipis tenen a l'abast per fer front a la gestió d'acollida. Així, s'han detallat els primers circuits i la derivació en l'àmbit municipal.

En el transcurs de les últimes setmanes, el Consell Comarcal ha treballat braç a braç amb el Departament, així com amb les assemblees locals de la Creu Roja. S'ha creat, entre altres accions, un espai de trobada de famílies ucraïneses i s'ha iniciat la contractació d'un traductor. Remarquen que l'escolarització dels menors és ara, una de les principals prioritats.

En l'àmbit comarcal, els municipis de més de 5.000 habitants presenten un circuit d'atenció propi. N'és un exemple, Palafrugell amb l'acollida de 88 refugiats. Als pobles més petits, en canvi, el servei es gestiona a través del Consell Comarcal. A la seva plana web es pot trobar tota la informació, i des de l'Àrea de Serveis Socials anuncien que ja han atès un total de 450 desplaçats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política