Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura: el poble més petit amb Síndic de Greuges

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura: el poble més petit amb Síndic de Greuges
Baix Empordà

Data: 24/01/2018

Intervé: Eduardo Vara, Síndic de Greuges de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

És el poble més petit de Catalunya que té aquesta figura. Eduardo Vara és des de fa uns anys Síndic de Greuges de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, un municipi de tres nuclis i 1.300 habitants que pot presumir d'una institució molt habitual en ciutats i molt poc als pobles. 
 
De fet el Baix Empordà pot presumir de ser una comarca amb una important presència d'aquesta institució que ha de garantir la qualitat democràtica del poble i ser un pont entre l'administració i la ciutadania quan hi ha dificultats d'interlocució.  En el cas concret de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, el Síndic atén una vintena de reclamacions anuals. 
 
 La feina del Síndic en un poble com Cruïlles és una tasca molt propera.  Com l'Alcalde, el defensor del ciutadà és una persona molt coneguda i malgrat que té un despatx, la majoria de reclamacions les atèn al carrer. 
 
Eduardo Vara està satisfet de la relació que ha aconseguit amb els veïns i veïnes del municipi i també de la que té amb una administració local que assegura funciona bé. 
 
El Síndic és escollit per majoria qualificada del ple i cada any ha de presentar una memòria de les seves activitats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política