El Consell Comarcal impulsa la cooperació dels polígons de la comarca

Baix Empordà

Data: 01/02/2023

El Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant per impulsar la cooperació i promoció dels polígons industrials de la comarca. Un dels objectius és crear associacions d'empresaris als polígons per tal de millorar la comunicació entre els Ajuntaments i els negocis.

El Consell Comarcal del Baix Empordà va crear al 2021 la Xarxa de Polígons del Baix Empordà, amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses instal·lades en els polígons d'activitat econòmica de la comarca, atraure’n de noves i promoure la col·laboració entre administracions i empreses.

El territori disposa actualment de 40 polígons empresarials, en 436 hectàrees repartides en els 18 municipis que disposen de sòl industrial. 

Actualment, s'està treballant en una prospecció de l'estat dels polígons, espais lliures i empreses que hi estàn ubicades, per tal de construir una xarxa de coopoeració senzilla entre tots els municipis de la comarca amb polígons, per una banda, i entre els mateixos empresaris de cada polígon entre ells amb la promoció de l'associacionisme, per l'altra, amb la principal finalitat de millorar la competitivitat de les empreses instal·lades en qualsevol dels polígons del Baix Empordà i esdevenir en una estructura de gran potencial i visibilitat.

També s'està treballant en crear associacions d'empresaris als poligons per tal de millorar la comunicació entre els consistoris i els negocis.

Aquest projecte ha permès la creació de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons, amb l’objectiu de dinamitzar la xarxa i captar noves empreses interessades a ocupar espais als polígons de la comarca. A banda, la seva funció principal és establir les relacions amb els agents del territori, començant per els polígons de major mida i mitjançant entrevistes sobre la situació actual de cada polígon.

En aquesta línea l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons va participar al Saló Internacional de Logística de Barcelona, per tal de promocionar la bellesa del territori i l'aposta per un desenvolupament sostenible industrial a la comarca d’acord amb els ODS de l’Agenda 2030 que fan referència a poder garantir l’accés al treball digne i al creixement econòmic.  

L’objectiu és continuar participant en esdeveniments d’aquest tipus i enguany està prevista la participació en dues fires. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política