Inversió en despesa social, residus i millores urbanes al pressupost 2024 de Palafrugell

Palafrugell

Data: 23/01/2024

Juli Fernández, alcalde de Palafrugell, va celebrar al Museu del Suro del municipi un acte públic per presentar els pressupostos de l'any 2024, amb la intenció d'oferir transparència en la gestió del govern cap a la ciutadania. En concordança amb aquests objectius, el pròxim febrer es celebrarà la primera convocatòria de pressupostos participatius al municipi. D'entre les inversions a destacar, s'hi troba millorar la gestió de les escombraries, l'augment d'agents policials al municipi i nuclis costaners i la despesa en accions i assistència social.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va presentar en un acte públic al Museu del Suro del municipi, els pressupostos per aquest any 2024. Iniciant la intervenció expressant que "trobava a faltar a gent entre el públic" i que es tractava d'un acte per oferir transparència de la gestió del govern cap a la ciutadania. En concordança amb aquests objectius, el pròxim febrer es celebrarà la primera convocatòria de pressupostos participatius al municipi.
 

"Será el primer cop que es fan pressupostos participatius a Palafrugell"

Fernández va detallar totes les accions que acull el pressupost global del municipi d'enguany, el qual ascendeix a gairebé els 50 milions d'euros. Un pressupost que ha augmentat el 9% respecte l'anterior.

Durant l'acte es van destacar les principals inversions del pressupost, incloent-hi els més de 4 milions en projectes finançats parcialment pels fons Next Generation. Aquests projectes inclouen millores significatives com l'adequació del Camí de Ronda de Tamariu a Cala Pedrosa, la conversió en zona de vianants del front marítim de Llafranc i inversions en prevenció d'incendis forestals. 

Altres projectes mencionats en l'apartat de les inversions van estar la tercera fase de les obres de l'avinguda Espanya i els treballs per millorar l'espai firal, adequant-lo amb zones per a activitats d'oci a l'aire lliure. L'alcalde també va destacar accions en la gestió d'escombraries i l'augment d'agents policials.

També es va fer menció de l'aposta del govern per la sostenibilitat i el medi ambient amb la instal·lació de punts de recàrrega i millores energètiques en l'enllumenat públic.
 

"Volem invertir en despesa social per a la gent"

D'entre els objectius principals del pressupost, s'hi troben pal·liar els efectes econòmics provocats per la crisi sanitària, per tant, un clar focus de treball per potenciar els serveis municipals de caràcter més assistencial per la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política