Augmenta un 10% la participació ciutadana a Calonge i Sant Antoni

INTERVÉ: Mercè Orduña, regidora de participació ciutadana

Els veïns i veïnes de Mas Pallí a Calonge i del nucli antic de Sant Antoni, ja tenen resposta a les propostes i inquietuds que van plantejar durant les sessions de debat que van tenir lloc en aquestes dues zones del municipi a finals de setembre i primers d'octubre de l'any passat, en les quals hi van assistir un total de 150 persones.

Per cadascuna de les qüestions l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha elaborat un document de treball valorant la seva viabilitat i establint també un ordre de prioritats a l'hora de portar-les a terme. Les hi ha presentat a la ciutadania aquesta setmana en les dues sessions de retorn de les Consultes de Barris, celebrades al Palau Firal de Sant Antoni amb totes les mesures de seguretat pertinents.

Les Consultes de Barri són un projecte impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana i, i s'afegeixen als canals de participació ja existents, com les bústies fixes situades a les Oficines d'Atenció Ciutadana del municipi, les bústies mòbils, el portal web i els pressupostos participatius, que enguany han incrementat un 10% la participació respecte a l'any anterior, arribant a 623 persones.

En els cinc anys que fa que es porten a terme, cada any ha anat augmentant el nombre de calongins i calongines empadronats al municipi i majors de 16 anys que han votat per escollir quin projecte tirar endavant. Aquest any el guanyador ha estat la millora dels contenidors d'escombraries i dels punts de recollida selectiva.

La regidoria ja està preparant els pressupostos participatius de l'any vinent, amb novetats, com que les propostes presentades per anar a votació siguin projectes socials.


NOTÍCIES RELACIONADES

Últims dies per escollir el projecte guanyador dels pressupostos participatius de Calonge (17/12/2020)

La millora dels contenidors d'escombraries guanya el pressupost participatiu de Calonge (13/01/2021)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política