El Baix Empordà celebra la segona reunió de la Taula de Mobilitat

El Baix Empordà celebra la segona reunió de la Taula de Mobilitat
El passat 12 de juliol, es va celebrar la segona convocatòria de la Taula de la Mobilitat del Baix Empordà, on es van presentar les propostes per part de la Generalitat de Catalunya per millorar el servei de transport públic a la comarca. Hi van assistir 30 representants d'ajuntaments, entitats i empreses de diferents sectors.

A la reunió s'hi van tractar temes per millorar el sistema de Transport Públic, però també es va proposar implantar tres línies de transport al voltant de la Bisbal de l'Empordà i altres tres a la vora de Torroella de Montgrí. Aquestes propostes estan encara sent/essent analitzades, però es preveu la seva implantació abans de finals d'any.

D'altra banda, es van exposar suggeriments per la integració tarifària de la comarca del Baix Empordà a l'ATM de Girona, aquestes les consensuaran el consistori conjuntament amb tots els ajuntaments de la comarca.

Tot seguit es va efectuar una breu síntesi que analitza el disseny d'un model de mobilitat sostenible amb l'horitzó en 2030. A més es van presentar els primers resultats del Pla de Desplaçament d'empresa on s'analitza la mobilitat d'uns 550 treballadors. La finalitat d'aquest projecte és recomanar un seguit d'accions que promoguin un canvi en la mobilitat obligada dels treballadors públics de la Bisbal de l'Empordà.

Finalment, es va parlar programes impulsats de l'oficina de transició energètica del Baix Empordà. Destacant el projecte del cotxe elèctric compartit, el qual ja està vigent en algunes ciutats i pobles.

Segons Marc Calvet, conseller de Sostenibilitat i Acció Climàtica, "Cada cop ens trobem més a prop d'iniciar aquestes accions que ens han de servir per millorar el transport de la comarca cap a una mobilitat sostenible".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política