Platja d'Aro allargarà el Pla d'Igualtat fins al 2024

Platja d'Aro allargarà el Pla d'Igualtat fins al 2024. Aprofitant que aquesta setmana s'ha commemorat el Dia de la Dona, l'Ajuntament l'ha presentat al públic, en un acte lúdic i reivindicatiu. 

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro s'Agaró va redactar un pla municipal sobre la Igualtat el 2019. El 2020 va entrar en vigor per un període de tres anys, però la Comissió Tècnica de la Política d'Igualtat l'ha revistat i actualitzat per allargar-lo fins a l'any 2024.

A causa de la pandèmia no es va poder fer una presentació pública per això, coincidint amb la setmana dels actes del Dia de la Dona s'ha presentat davant de la ciutadania. El pla vol ser una eina de treball per impulsar les polítiques de gènere i igualtat d'oportunitats.

El document es va crear a partir d'una diagnosi elaborada amb informació a través de tallers i entrevistes i va comptar amb la participació de quasi 250 persones, entre tècnics municipals, representants polítics, entitats i la ciutadania. Un punt de partida per elaborar les accions i actuacions que des de la posada en marxa del pla han anat adaptant-se a les necessitats del territori.

Des de l'any 2020 el municipi ha impulsat una vintena d'accions relacionades amb la igualtat de gènere com la creació de dues entitats per al foment de la igualtat i la diversitat o l'estudi sobre les zones no il·luminades i percebudes com a insegures. Ara el consistori haurà d'abordar nous reptes per vetllar per la igualtat de gènere.v

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política