PSC i Compromís amb Pals defensen que el White Summer'20 és un risc innecessari

Pals

Data: 11/07/2020

INTERVÉ: Maria Lluïsa Ferràs, cap de llista de compromís amb Pals // Marisol Perea,   cap de llista del PSC de l'ajuntament de Pals

El PSC i Compromís amb Pals s'han mostrat partidaris de suspendre la celebració del White Summer aquest estiu per evitar el risc de contagi i possible rebrot de la pandèmia de la COVID19. L'Ajuntament de Pals està valorant l'autorització del festival tenint en compte que en l'edició anterior va congregar més de 180.000 persones. Els regidors socialistes han adreçat una instància a la conselleria de Salut de la Generalitat per constatar la seva preocupació davant la possibilitat que l'Ajuntament autoritzi la celebració d'aquest esdeveniment.

Pel que fa a l'organització del White Summer ja ha presentat la proposta d'aquesta edició amb les modificacions necessàries per complir amb les mesures de seguretat que requereix la llei. Entre d'altres, aquest any es reduiria l'aforament al 60% i que es farien controls de temperatura aleatoris. Si finalment s'accepta l'autorització per part de l'ajuntament de Pals, el festival començaria l'1 d'agost amb una durada de 23 dies.
D'altra banda, aquesta setmana, des de l'organització del White Summer s'ha anunciat que destinaria un 20% dels seus beneficis a la sanitat pública. Des de l'oposició, opinen que és millor prevenir que curar i per tant defensen que és preferible evitar un possible rebrot que destinar el 20% dels guanys a de frenar-lo.

Des del PSC i Compromís amb Pals sostenen que autoritzar el festival en la situació actual és corre un risc inecessàri i proposen que es prenguin un any sabàtic i el reprenguin l'any vinent. La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Pals, Marisol Perea, ha rebutjat la justificació de l'alcalde durant en plenari en relativa a que el White Summer es fa dins d'una finca de propietat privada.
Els grups municipals no tenen confirmació de si el festival s'autoritzarà o no per part de l'Ajuntament, però han constatat que ja hi ha publicitat del White Summer penjada pels carrers de Girona i d'altres municipis anunciant l'edició d'aquest 2020.

 
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política