Els familiars dels presos independentistes valoren el tercer grau

Intervé: Montse Bassa, diputada d'ERC al Congrés

Els familiars de les preses i presos polítics mostren la seva satisfacció per la concessió del Tercer Grau penitenciari als polítics i polítiques independentistes empresonades però adverteixen que en cap cas pot amagar la injustícia que diuen suposa les condemnes que els pesen a sobre. 
La decisió tècnica de les Juntes de Tractament Penitenciari pot alleujar, si es confirma, la manca de llibertat de Dolors Bassa, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.  Malgrat l'agraïment al funcionariat per haver pres aquesta decisió l'entorn de Dolors Bassa no vol parlar d'alegria perquè es manté l'empresonament de persones que consideren innocents. 

La pandèmia de coronavirus ha fet hibernar les concentracions de suport als i les independentistes empresonades tant als centres penitenciaris com a les places. Amb la tornada a la 'nova normalitat' s'han tornat a veure concentracions a Lledoners, Puig de les Basses i places com la de Torroella de Montgrí. 

La germana de Dolors Bassa i diputada d'ERC a Madrid espera que el clam per reclamar la llibertat dels activistes, polítics i polítiques independentistes no decaigui i que el carrer es segueixi mobilitzant. 

Malgrat la decisió tècnica del funcionariat de presons de la Generalitat avalada per la legislació penitenciària catalana, des de l'entorn de les preses i presos polítics tenen clar que la partida final es juga a Madrid i que la Fiscalia recorrerà la decisió del Tercer Grau com de fet, ha passat en qualsevol mesura de flexibilització de l'empresonament com l'article 100.2 que els permet sortir a treballar. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política