Els homes cobren un 11% més respecte a les dones a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro

La plantilla de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro està configurada per un 52% de dones i un 48% d'homes. Les xifres, que mostren una quasi completa paritat, estan registrades en el Pla d'Igualtat del consistori que recentment s'ha renovat per un període de 4 anys.

Amb el nou document sobre la taula es modifica l'antic pla de 2017, el qual va atorgar a Santa Cristina d'Aro ser un dels municipis pioners en l'execució de protocols d'igualtat de gènere a les comarques gironines.

El programa ofereix una radiografia del consistori en temes tan diversos com les polítiques de contractació, la retribució o la comunicació de la imatge. Tot i haver experimentat millores en els darrers anys, s'ha constatat que encara perviu una segregació horitzontal. Així doncs, àrees com la d'Esports o la Policia Local resten masculinitzades, mentre que la Neteja o l'Escola Bressol estan feminitzades.

Pel que fa a la jornada laboral, aquesta és parcial en un 30,8% de les dones, respecte al 12,8% dels homes. Una de les causes respon al major temps dedicat a les cures, tasca dipositada tradicionalment al col·lectiu femení. De fet, quatre dones i cap home ha demanat la reducció de jornada per tal de tenir temps pels seus fills i filles.

El Pla d'Igualtat també captura la bretxa salarial dins el consistori. En concret, els homes de mitjana cobren un 11% més que les seves companyes. Una desigualtat que s'ha incrementat un 2% en els últims 4 anys.

Davant d'aquesta avaluació, la Comissió d'Igualtat també ha revistat el Protocol d'Assetjament per tal d'actualitzar-lo i adaptar-lo a la nova legislació. Més enllà de l'assetjament per raó de sexe, s'incorporen les discriminacions cap al col·lectiu LGTBI.

Si posem la lupa al protocol, un 87% de la plantilla considera l'ajuntament un entorn laboral segur i lliure de violència. Tanmateix, el consistori ha actuat "en algun possible cas d'assetjament" i, segons expliquen, "s'ha resolt amb una mediació informal que ha suposat la fi de la situació". No obstant això, una enquesta entre els treballadors i treballadores ha recollit "el cas d'una dona que va partir una situació d'assetjament, qui considera que des de l'organització no es va saber com ajudar-la".

Amb totes aquestes xifres sobre la taula, l'Ajuntament té previst fer valoracions anuals de les accions i avaluar si s'estan duent a terme segons marca el nou pla.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política