L'oposició calongina força un ple per reprovar la gestió econòmica del govern

Intervenen: Jordi Soler, Junts per Catalunya, Miquel Bell-Lloch, alcalde de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, PSC, Alberto Mas, PP

Junts per Catalunya i el PSC de Calonge han forçat un ple extraordinari per reprovar l'acció econòmica i de contractació practicada per part del govern d'ERC, Avancem i Republicans. En un consistori on el govern està en minoria però amb un acord d'estabilitat amb la CUP, s'han discutit cadascuna de les tres mocions presentades. 

El primer punt demanava explicacions al govern per la dimissió de l'anterior Tinent d'Alcalde, Ester Bonaventura. El portaveu de Junt per Catalunya, Jordi Soler, ha requerit més explicacions a l'alcalde, Miquel Bell-Lloch. La resposta de l'alcalde de la vila ha estat la mateixa que va exposar Bonaventura. 

Per la seva part, el portaveu del PSC, Arturo Prades, ha exposat els motius de la segona moció, a favor de controlar més a fons els processos i calendaris de licitació de contractes públics. En concret, s'ha parlat de la contractació del Congrés d'Emprenedoria i de la possible usurpació de funcions de l'àrea tècnica d'intervenció per part de l'alcalde. 

El vot clau perquè no progressés la moció sobre contractació ha estat el del PP, d'Alberto Mas, que s'ha posicionat en contra de crear més comissions en l'àmbit municipal. Tot i les crítiques, l'alcalde de la localitat ha admès la possibilitat que hi hagués una il·legalitat, però ha valorat que al final se celebrés el Congrés. 

En l'últim dels punts, s'ha reprovat la gestió econòmica del govern i ha hagut de ser dividit, ja que el regidor del Partit Popular no estava d'acord amb la segona premissa, que incloïa crear més comissions de seguiment. D'aquest manera, la CUP, que ha votat a favor de reprovar el govern, ha reivindicat l'ànim de tenir un ajuntament transparent i de fer una millor gestió econòmica donant el vot clau perquè s'aprovessin els punts 1 i 3. Finalment, amb els vots de la CUP, el PP, Junts i PSC i l'aprovació d'aquests dos punts s'ha reprovat la gestió econòmica i financera del govern i s'hauran de publicar els acords del ple el dia següent de la seva celebració al web municipal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política