L'oposició de Torroella critica la mala gestió de l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit

L'oposició de Torroella de Montgrí ha criticat la mala gestió dels encreuaments dels recursos contenciosos entre l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit. Demanen solucions al conflicte econòmic després que aquest matí, al ple extraordinari, el consistori hagi aprovat interposar un contenciós contra el pressupost d'aquest any de l'EMD.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat interposar un recurs contenciós administratiu contra el pressupost de 2022 de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit. Una proposta que només ha tingut els vots a favor del govern.

L'oposició s'ha abstingut i ha criticat la mala gestió de l'alcalde, Jordi Colomí, i del president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, pels "contenciosos judicials creuats" entre l'entitat i el consistori. També han criticat que el govern local no s'hagi interessat per renovar el conveni amb l'EMD. Els grups municipals l'EST, CAMBTE, CUP i Junts han demanat el compromís de les dues administracions per buscar solucions.

Un contenciós que ja s'esperaven des de l'EMD de l'Estartit. De fet, l'entitat aquests últims mesos ja n'ha interposat dos contra l'Ajuntament perquè creuen que no s'han fet bé els tancaments econòmics des del 2015 quan es va crear l'EMD. De moment, però, estan en suspensió temporal a l'espera de la resolució de l'estudi d'interpretació econòmica que ha encomanat la Diputació de Girona.

Aquestes desavinences amb el govern format per UPM i ERC han suposat que el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer es desvinculi del partit UPM.

Des del govern local creuen que aquest contenciós contra l'EMD de l'Estartit, aprovat avui, era l'única via jurídica per manifestar la disconformitat. Defensen que les transferències que s'han realitzat des de la creació de l'entitat s'han fet correctament.

Les dues parts, tant l'Ajuntament com l'EMD de l'Estartit, esperen que hi hagi una resposta de l'estudi extern al més aviat possible, que es resolgui el conflicte i que es recondueixin les relacions entre les dues administracions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política