Mariona Reig torna a acollir-se al dret a no declarar, acusada també d'injúries i amenaces

Intervenen: Montse Vinyets, advocada; Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies; Mariona Reig, investigada

La mestra jubiliada de Palafrugell Mariona Reig, investigada per incitació a l'odi a un guàrdia civil, ha tornat als jutjats aquest dimarts al matí. Ara també se l'acusa d'injúries i amenaces, arran d'un comentari a les xarxes socials en contra d'un agent que va participar a les càrregues de l'1 d'octubre. La seva advocada, Montse Vinyets, explica que l'única via correcta seria "arxivar la causa", ja que "no hi ha cap fet constitutiu de delicte; el comentari de Facebook és totalment innocu".

Als Jutjats de La Bisbal s'hi han concentrat una cinquantena de persones que han vingut a donar suport a la Mariona, entre elles l'exconsellera Dolors Bassa, que considera que aquest cas és "excepcional" i que "és bestial que a una persona gran i discapacitada se li puguin imputar delictes d'odi per fer un escrit a Facebook". Per l'exconsellera és una mostra que "la repressió no s'ha aturat".

Mariona Reig, de setanta anys i amb mobilitat reduïda, s'ha tornat a acollir al seu dret a no declarar. Explica que no ha fet res i que està "molt tranquil·la". "M'he passat mitja vida ensenyant coneixements i valors: creieu que diria una mala paraula?", ha afegit.

De moment se segueix en la fase d'Instrucció, un cop aquesta acabi, la jutgessa haurà de decidir si arxiva la causa o la porta a judici.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política