Arrenca la campanya electoral amb 14 candidatures i 6 escons en joc al Congrés

Baix Empordà

Data: 31/10/2019

Arrenca la campanya electoral pel 10N amb 14 candidatures a les Comarques Gironines i 6 escons en joc al Congrés i 4 al Senat. La repetició electoral arriba en un clima d'alt voltatge, amb les mobilitzacions de la Sentència del Procés encara calentes, inhabilitació dels presos polítics per ser candidats i el fantasma d'una recessió econòmica que truca a al porta.

Més de 88.600 persones estan cridades a tornar a les urnes al Baix Empordà. La repetició electoral portarà una campanya més curta, de tant sols una setmana, i respecte les 15 candidatures presentades inicialment, només Escons En Blanc no ha aconseguit l'aprovació definitiva per concórrer als comicis. La majoria de formacions repeteixen les candidatures que van fer el passat mes d'abril.

ERC presenta Montse Bassa, germana de l'exconsellera d'ocupació cessada pel 155 i condemnada a 12 anys de presó pels fets d'Octubre, Dolors Bassa. L'acompanyen el també torroellenc Joan Margall de número 2 i la bisbalenca Xènia Sala de cinc. Els republicans aspiren a repetir la victòria de l'abril on van ser la clara primera força amb 3 diputats.

JxC ha hagut de refer la seva llista electoral, inicialment liderada per Quim Forn. L'exconseller d'Interior cessat pel 155 i condemnat a 12 anys de presó per sedició ha estat inhabilitat. El partit ha optat per córrer cap amunt la seva llista així que Mariona Illamola en serà la cap. A l'abril JxC va aconseguir dos escons

El PSC repeteix amb el palamosí Marc Lamuà de número 1. L'acompanyarà de 4 la regidora ganxona Laura Serrano i com a suplent l'exalcaldessa de Castell-Platja d'Aro Dolors Padilla. Els socialistes van aconseguir un escó al Congrés a l'abril.

En Comú Podem renova la llista i aposta per Laura López, vinculada a La Bisbal. Com a suplent hi ha la ganxona Laura Agüera. Els liles intentaran recuperar l'escó que van perdre a l'abril per menys d'un miler de vots, apel·lant al vot útil per condicionar Pedro Sánchez cap a l'esquerra.

La CUP portarà la veu de l'esquerra independentista anticapitalista per primer cop a uns comicis espanyols. El regidor banyolí Non Casadevall en serà el cap de llista i l'acompanyaran en la llista la bisbalenca Maria Roure de 4 i  de suplents l'Alcalde de Verges, Ignasi Sabater i la regidora palamosina, Roser Huete.

Ciutadans repeteix amb el figuerenc Héctor Amelló acompanyat de la coordinadora del partit a Castell-Platja d'Aro, Arantxa Granada de 2 i el regidor torroellenc Pere Cuadros de 3.

El PP aposta per la vehemència del regidor Calongí Alberto Mas en una plaça complicadíssima on els populars només han aconseguit diputat en les majories absolutes d'Aznar i Rajoy el 2000 o 2011.

Els electors i electores trobaran a la taula de votació les paperetes de l'extrema dreta de Vox amb Ignasi Mulleras al capdavant. Els animalistes del PACMA presenten Isabel Ramos.  El votant del comunisme tradicional tindrà dues opcions el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya i el Partit Comunista del Poble de Catalunya amb Miguel de la Cruz i Adrià Moreno liderant les llistes. L'esquerra extraparlamentària que rebutja l'independentisme i el catalanisme tindrà Recortes Cero i Izquierda en Positivo com a opcions amb Rosa Estefanía Pérez i Andrés Peñalver al capdavant. Tanca la llista de partits Per Un Món Més Just amb Pau Bofill de Cap de Llista.

Pel que fa als baixempordanesos al Senat es presenta la calongina Elisenda Pérez per ERC; el Palafrugellenc Xavier Rangel pel PSC,  el cristinenc Vito Vicente García per C's i el platjarenc Sebastián Mateo pel PP.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política