Calonge proposa bonificar la taxa d'ocupació de via pública i ampliar terrasses de bars

Calonge proposa bonificar la taxa d'ocupació de via pública i ampliar terrasses de bars
Intervé: Miquel Bell-Lloch, Alcalde

La proposta es votarà en el ple ordinari d'aquest dijous

Calonge i Sant Antoni permetrà l'ampliació de l'espai que poden ocupar les terrasses, en bonificarà part de les taxes d'ocupació de via pública i els prorrogarà el termini per adaptar-les a la normativa.

La Fase 1 de desconfinament ha permès obrir les terrasses de bars i restaurants però amb restriccions. Hi ha d'haver una distància mínima de 2 metres entre taules. Per tal que els negocis no perdin ocupabilitat l'ajuntament proposa ampliar l'espai destinat a terrassa.

 Això sí, l'ampliació no serà genèrica sinó que s'estudiarà cas per cas. Ha de fer compatible l'esponjar l'espai entre taules amb la vialitat de persones i vehicles.
 

Bonificació d'ordenances


A nivell de taxes i ordenances des del govern municipal proposen no cobrar la part proporcional als dos mesos que els bars i restaurants han hagut d'estar tancats i bonificar fins el 75% del que queda d'any.

El tercer punt per alleujar l'impacte de la crisi provocada per la Covid-19 és la prolongació del termini per adequar les terrasses del municipi a la normativa vigent. Així, l'ordenança de terrasses preveia que el febrer d'enguany totes les terrasses del municipi havien d'haver finalitzat l'adequació amb els criteris estètics que establia l'ordenança, a l'hora que regulava les bonificacions per adaptar les terrasses.

Ara, es proposa ampliar el període d'adaptació fins al 31 de desembre del 2021 per aquells negocis que encara no s'han adaptat a la normativa, i alhora establir bonificacions pels que han adaptat la terrassa dins del termini previst.

La proposta passarà per ple aquest dijous a l'espera que l'equip de govern pugui sumar els suports suficients per tirar-la endavant.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia